Kam med počitnicami? V knjižnico!

Ko ste šolarji nestrpno odštevali dneve do poletnih počitnic, smo knjižničarji zagnano pripravljali počitniški program za vas. Upamo, da boste med raznoliko ponudbo delavnic našli takšno, ki vam bo všeč. Vabljeni v naše knjižnice.

Polonca Kovač in vesoljsko jajce – Barbara Kaiser, Maja Šefman

26. junij ob 10. uri, Knjižnica Prežihov Voranc
Prijave v knjižnici, na 01 308 57 00 ali kpv@mklj.si.
28. junij ob 10. uri, Knjižnica Rudnik
Prijave v knjižnici, na 01 308 57 10 ali rudnik@mklj.si.
Vsako leto se s projektom Dajmo jim vetra spomnimo okrogle obletnice enega od naših pisateljev ali njihovih del. Letos bo tema ustvarjalne delavnice Vesoljsko jajce Polonce Kovač, rojene pred natanko 80. leti. Na delavnici bo vsak ustvaril lastno vesoljsko jajce, spoznali bomo nekaj zelišč Male čarovnice, si skuhali čaj ter se podali na lov za narobe pospravljenimi knjigami in zakladi.

Krojilnica igrač: VETRNICE – Društvo GUMB

28. junij ob 17. uri, Knjižnica Zalog
Ne veste, kaj bi z vsemi odpadnimi plastenkami in plastičnimi lončki? Pridružite se nam na ustvarjalni delavnici in jih predelajte v barvite vetrnice, ki bodo popestrile vaš vrt, balkon ali kolo.

Dušica iz oblačka – Paideia, center za učenje, izobraževanje in vzgojo

6. julij ob 10. uri, Knjižnica Škofljica
Na poletni kreativni delavnici bomo prebrali zgodbo o zaupanju in modrosti ter oblikovali kolačke iz slanega testa. Za otroke od 4. do 9. leta.

Krojilnica igrač: LETEČI ZMAJI – Društvo GUMB

13. julij ob 10. uri, Knjižnica Jarše
Malo odsluženega papirja in vrvi bomo s pomočjo barv in veliko domišljije preobrazili v čisto prave pravcate leteče zmaje, ki se bomo po delavnici dvignili visoko nad Jarše.

Princesa v papirnati vrečki – Paideia, center za učenje, izobraževanje in vzgojo

13. julij ob 10. uri, Knjižnica Škofljica
Na kreativni delavnici bomo prepoznali prizadevnost, pogum in modrost ter naredili papirnate princese, princa ter zmaja. Za otroke od 4. do 9. leta.

Tiho, tukaj beremo – Paideia, center za učenje, izobraževanje in vzgojo

20. julij ob 10. uri, Knjižnica Škofljica
Na poletni kreativni delavnici bomo prebrali zgodbo, se poglobili v njeno sporočilo ter izdelali čisto posebne kazalke za knjige. Za otroke od 4. do 9. leta.

Krojilnica igrač: VRTAVKE – Društvo GUMB

27. julij ob 10. uri, Knjižnica Jarše
Na delavnici bomo popraskane zgoščenke in nedelujoče flomastre spreminjali v vrtavke. Opremili jih bomo z barvitimi vzorci in zanimivimi kolaži ter jih pognali v gibanje.

Veliko potovanje malega miška – Paideia, center za učenje, izobraževanje in vzgojo

3. avgust ob 10. uri, Knjižnica Škofljica
Opazovali bomo, kako potovanje doživlja mišek in kaj vidi njegova babica. Zaigrali bomo pogovor med miškom in babico. Za otroke od 4. do 9. leta.

Izdelovanje eko prevoznih sredstev – KUD Galerija C.C.U.

10. avgust ob 11. uri, Knjižnica Jarše
Na ustvarjalni delavnici bomo po navdihu knjige Kulturna izmenjava (ISOL, Založba Malinc) s ponovno uporabo odpadnih materialov izdelovali edinstvene eko ladje in barčice. Za otroke od 6. leta dalje. Projekt Iz pravljice v zeleno mesto sofinancira Mestna občina Ljubljana.

Igramo se z angleškimi besedami – Paideia, center za učenje, izobraževanje in vzgojo

17. avgust ob 10.0 uri, Knjižnica Škofljica
Na počitniški delavnici bomo prebrali zgodbo Pat the Cat, se poigrali z angleškimi besedami v njej, poslušali in zapeli bomo pesmico o mucku ter vse skupaj prelili v likovno ustvarjalnost. Za otroke od 4. do 9. leta.

Teden počitniških dejavnosti

21.–25. avgust 2017, Knjižnica Prežihov Voranc
Med poletnimi počitnicami bomo za otroke pripravili teden različnih dejavnosti. Skupaj bomo ustvarjali in se kaj zanimivega naučili. Več informacij o programu bo na voljo od julija naprej v knjižnici ali na 01 308 57 00.

Moj zeliščni spomin – KUD Galerija C.C.U.

24. avgust ob 11. uri, Knjižnica Jarše
S pomočjo knjige Gorski vrt, za vse odprt (Polonca Kovač, Založba Sidarta) si bomo izdelali unikatno družabno zeliščno igro spomin. Za otroke od 6. leta dalje. Projekt Iz pravljice v zeleno mesto sofinancira Mestna občina Ljubljana.

Svet v igri – Lavra Tinta

29. avgust ob 10. uri,Knjižnica Bežigrad, dvorana
Želiš spoznati igro, ki izhaja iz Kitajske, sestavljanko, ki ima samo sedem delov in je lahko bolj zapletena od vsake sestavljanke s tisoč in več deli? Pridi in izvedel boš vse o igri Tangram, nato pa si jo boš še izdelal in skupaj se jo bomo naučili igrati. Prijave v knjižnici, na 01 23 63 800 ali bezigrad@mklj.si.

Izdelovanje eko prevoznih sredstev – KUD Galerija C.C.U.

30. avgust ob 10. uri, Knjižnica Bežigrad
Na ustvarjalni delavnici bomo po navdihu knjige Kulturna izmenjava (ISOL, Založba Malinc) s ponovno uporabo odpadnih materialov izdelovali edinstvene eko ladje in barčice. Za otroke od 6. leta dalje. Prijave v knjižnici, na 01 23 63 800 ali bezigrad@mklj.si. Projekt Iz pravljice v zeleno mesto sofinancira Mestna občina Ljubljana.

Napovednik

Koledar

« Julij 2017 »
Po To Sr Če Pe So Ne
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

thl

pionirska

BZ-logo