Arhiv novic

Slovenski knjižnično-muzejski MEGA kviz je moderna oblika knjižnično-informacijskega opismenjevanja. Organizacijsko in strokovno ga vodi Mestna knjižnica Ljubljana, Pionirska – center za mladinsko književnost in knjižničarstvo, v sodelovanju s Sekcijo za izobraževanje in komuniciranje pri Skupnosti muzejev Slovenije in v letošnjem letu s Prirodoslovnim muzejem Slovenije.
Ob zaključku bralnega projekta Mesto bere ... južnoameriške avtorje vas lepo vabimo na prireditev v središče mesta, kjer bomo hkrati praznovali tudi Dan Mestne knjižnice Ljubljana in se vam predstavili z zanimivim programom. Dobimo se v petek, 16. junija 2017, ob 16. uri na Stritarjevi ulici, kjer boste v ulični čitalnici lahko prebirali knjige in kakšno odnesli tudi domov, otroci pa se bodo zabavali v otroškem kotičku z igračami iz Igroteke ter ustvarjali na delavnici na prostem.
Vabljeni k ogledu predstavitve nove generacije COBISS/OPAC-a, imenovane COBISS+, v izvedbi IZUM-a 1. junija 2017.
Ljubljana, Unescovo mesto literature vam predstavlja izbor literarnih dogodkov za mesec junij. Sodeluje tudi Mestna knjižnica Ljubljana. Vabljeni!
V Knjigarni Konzorcij je od 31. 5. do 3. 6. 2017 na ogled najboljši pregled tuje otroške literature, na strokovnih vodstvih po razstavi pa lahko podrobneje spoznate predvsem nagrajene in druge kakovostne knjige, trende s področja knjižne ustvarjalnosti za otroke in mladino ter slikanice tako za pouk literature kot za družinsko branje. Vabljeni na ogled in nakup!
Slovanska knjižnica vabi k obisku cikla domoznanskih filmskih večerov. Trije večeri – aprila, junija in oktobra – prikazujejo Ljubljano, Ljubljančane ali življenje mestnega prostora nasploh s pomočjo starejših filmskih zapisov, predavateljev in priložnostnih razstav iz gradiva Slovanske knjižnice. Ker letos mineva 10 let od smrti slovenskega filmskega ustvarjalca, pedagoga in režiserja Matjaža Klopčiča, ki je lep del svojega opusa namenil Ljubljani, posvečamo letošnji cikel domoznanskih filmskih večerov prav njemu.
Pridružite se nam na prijetnem popoldnevu na zelenici pred knjižnico v četrtek, 25. maja 2017, od 12.30 naprej.
Zaključili smo šesto sezono projekta Ciciuhec, beremo z malčki, s katerim spodbujamo družinsko branje v sodelovanju z vzgojno-varstvenimi zavodi iz Ljubljane in njene okolice, Društvom Bralna značka Slovenije – ZPMS in Mestno občino Ljubljana.
Parada učenja bo potekala 17. maja 2017 od 10. do 17. ure na Kongresnem trgu. Obiščete nas lahko na stojnici. Otroci boste lahko izdelali magnetno črko, naučili se boste lahko vse o neverbalni komunikaciji pri predstavljanju ter izdelali aranžma iz suhega cvetja. Več informacij najdete v programu.
Bologna po Bologni je pregled trenutno najaktualnejših in najbolj kakovostnih, tudi nagrajenih, knjig za otroke. Letošnja tematika je osredotočena na migrante, umetnost in naravo. Vabimo vas na prodajno razstavo v knjigarno Konzorcij, ki bo od 31. maja do 3. junija, in na Strokovni dan, v sredo, 31. maja 2017, ob 10. uri v Knjižnico Otona Župančiča v dvorano v 3. nadstropju.
Stran 1 od 34

Napovednik

Koledar

« Junij 2017 »
Po To Sr Če Pe So Ne
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

thl

pionirska

BZ-logo