Arhiv novic

Tako kakor za slovenski jezik velja, da je last vseh, ki ga govorijo, in da imajo vsi o njem kaj povedati, je tudi jezikovna politika v Sloveniji tema, ki zadeva vse nas. Posega na področja, kot so jezikovni priročniki, pouk slovenščine v šolah v Republiki Sloveniji in zunaj nje, pouk in raba drugih jezikov v Sloveniji, poimenovanja podjetij in jezik poučevanja na fakultetah.
Na voljo vam je brezplačni spletni tečaj COBISS+, ki so ga pripravili ob posodobitvi slovenskega knjižničnega informacijskega sistema COBISS.
Že drugo leto zapored je med glavnimi nagrajenci tudi Mestna knjižnica Ljubljana. V Knjižnici Polje so otroci pod odličnim mentorstvom kolegic Jane Maje Valentinčič in Marjane Moškrič na ustvarjalni delavnici v mesecu marcu ustvarili nagrajene marsovčke. Navdih za letošnje izdelke – ročno lutko ali marioneto – so otroci in mentorici iskali v literarnem delu Drejček in trije marsovčki, pisatelja Vida Pečjaka. Čestitamo kolegicama in otrokom!
Danes, v sredo, 21. junija so v Dublinu na Irskem razglasili prejemnika knjižne nagrade International Dublin Literary Award. To je angolski pisatelj José Eduardo Agualusa s romanom A General Theory of Oblivion.
Na Gospodarskem razstavišču je potekal že četrti Festival zdravja, ki ga je organizirala Lekarna Ljubljana. Številne brezplačne meritve, nasveti strokovnjakov, pestra ponudba izdelkov ter poučen program za odrasle in otroke so navdušili številne obiskovalce festivala.
Slovenski knjižnično-muzejski MEGA kviz je moderna oblika knjižnično-informacijskega opismenjevanja. Organizacijsko in strokovno ga vodi Mestna knjižnica Ljubljana, Pionirska – center za mladinsko književnost in knjižničarstvo, v sodelovanju s Sekcijo za izobraževanje in komuniciranje pri Skupnosti muzejev Slovenije in v letošnjem letu s Prirodoslovnim muzejem Slovenije.
Ob zaključku bralnega projekta Mesto bere ... južnoameriške avtorje vas lepo vabimo na prireditev v središče mesta, kjer bomo hkrati praznovali tudi Dan Mestne knjižnice Ljubljana in se vam predstavili z zanimivim programom. Dobimo se v petek, 16. junija 2017, ob 16. uri na Stritarjevi ulici, kjer boste v ulični čitalnici lahko prebirali knjige in kakšno odnesli tudi domov, otroci pa se bodo zabavali v otroškem kotičku z igračami iz Igroteke ter ustvarjali na delavnici na prostem.
Vsako leto se s projektom Dajmo jim vetra spomnimo okrogle obletnice enega od naših pisateljev ali njihovih del. Letos bodo tema ustvarjalne delavnice Zelišča male čarovnice in Vesoljsko jajce, avtorice Polonce Kovač, ki se je rodila pred 80. leti (19. februarja 1937). Na delavnici bo vsak ustvaril lastno vesoljsko jajce, spoznali bomo nekaj zelišč iz knjige Male čarovnice, iz katerih si bomo na koncu skuhali čaj. Tudi letos se bomo podali v lov za narobe pospravljenimi knjigami in zakladi, ki jih bodo skrivale.
Vabljeni k ogledu predstavitve nove generacije COBISS/OPAC-a, imenovane COBISS+, v izvedbi IZUM-a 1. junija 2017.
Ljubljana, Unescovo mesto literature vam predstavlja izbor literarnih dogodkov za mesec junij. Sodeluje tudi Mestna knjižnica Ljubljana. Vabljeni!
Stran 1 od 35

Napovednik

Koledar

« Avgust 2017 »
Po To Sr Če Pe So Ne
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

thl

pionirska

BZ-logo