Arhiv novic

Slovanska knjižnica vabi na tretji domoznanski filmski večer iz cikla Ljubljana v gibljivih slikah, ki ga letos posvečamo slovenskemu režiserju Matjažu Klopčiču. Tokrat bo po ogledu kratkega Klopčičevega filma Romanca o solzi (1961) o Matjažu Klopčiču in njegovem delu spregovorila režiserka Maja Weiss.

Pri prenovi Knjižnice Šentvid smo izhajali iz usmerjenosti knjižnice v zeleno knjižnico, ki kot informacijski center združuje in povezuje različne organizacije, skupine in posameznike v lokalnem okolju. Koncept zelene knjižnice je služil kot osnovno vodilo pri arhitekturnem preoblikovanju prostora in opreme.

V sredo, 20. septembra 2017, so Mestno knjižnico Ljubljana obiskali direktorji knjižnice in oddelkov Capital library of China, največje pekinške mestne splošne knjižnice. Na dvournem obisku smo s kitajskimi kolegi izmenjali mnenja, izkušnje in poglede na delo v splošnih knjižnicah ter jim podrobneje predstavili mrežo knjižnic ter delovanje naše knjižnice. V nadaljevanju so si ogledali našo največjo enoto, Knjižnico Otona Župančiča, ter Knjižnico Šiška, kjer hranimo kitajsko zbirko Okno Šanghaja/Windows of Sanghai. Obisk je presegel njihova pričakovanja in izrazili so željo po nadaljnjem sodelovanju z nami.

Vabljeni na Evropski teden športa 2017, ki bo potekal v ponedeljek, 25. septembra 2017, v Centru kulture Španski borci v Ljubljani, Zaloška 61 v okviru nacionalnega strokovnega posveta Umetnost, šport in dediščina. Pri pripravi tega velikega dogodka je delovno sodelovala tudi Mestna knjižnica Ljubljana ter Zavod RS za šport (ZRSŠ), Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport RS (MIZŠ -Direktorat za šport in Urad za razvoj izobraževanja), Ministrstvo za kulturo RS (MK), Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez (OKS), Fakulteta za šport Univerze v Ljubljani ter Zavod EN-KNAP.

Obveščamo vas, da bo Knjižnica Vodice v petek, 13. 10. 2017, zaprta zaradi inventure knjižničnega gradiva. Hvala za razumevanje.

Obveščamo vas, da bo Knjižnica Jožeta Mazovca v petek in soboto, 22. in 23. 9. 2017, zaprta zaradi inventure knjižničnega gradiva. Hvala za razumevanje.

Zaključili smo še eno bralno poletje, zato vas vse Poletavce in Najpoletavce lepo vabimo na Dan za Poletavce, ki bo v petek, 22. 9. 2017, v Parku slovenske reformacije. Dobimo se ob 17. uri. Pridite po majice in priznanja – te dobi vsak, ki je oddal bralni seznam med Poletavci oziroma mnenje o glavnem junaku med NajPoletavci. Žrebali bomo tudi super nagrade!

V Mestni knjižnici Ljubljana bomo v času trajanja Festivala za tretje življenjsko obdobje, od 26. do 28. septembra 2017, ki se odvija v Cankarjevem domu v naših knjižnicah pripravili zanimiv spremljevalni program za starejše. Vsem na novo vpisanim upokojencem bomo v času trajanja festivala podarili enoletno brezplačno članarino. Vpišete se lahko v katerikoli naši knjižnici ob predložitvi osebnega dokumenta in ustreznega potrdila o vašem statusu upokojenca. Prinesite tudi svojo Urbano!

 

 

 

 

Knjižnica Šentvid vas vabi na prireditev Jesensko srečanje ČS Šentvid, ki bo v soboto, 9. septembra 2017, med 11. in 15. uro na ragbi igrišču Oval (Stanežiče). Spet se bomo zbrali vsi, ki delujemo na področju Četrtne skupnosti Šentvid (knjižnica, društva, šole, vrtci …).
Zaposleni v Mestni knjižnici Ljubljana se s 1. septembrom 2017 poslavljamo od naše prve direktorice mag. Jelka Gazvoda, ki je leta 2008 na pobudo Mestne občine Ljubljana prevzela vodenje novega javnega zavoda, Mestno knjižnico Ljubljana. Prva in sila zahtevna naloga je bila združitev vseh do tedaj organizacijsko in upravno ločenih knjižnic z vsemi njihovimi krajevnimi knjižnicami: Knjižnica Bežigrad, Knjižnica Jožeta Mazovca, Knjižnica Otona Župančiča, Knjižnica Prežihov Voranc in Knjižnica Šiška. Uradni združitvi knjižnic je sledilo združevanje baz članov in knjižničnega kataloga ter notranja sistematizacija zaposlenih – ogromno delo, ki je bilo uspešno opravljeno s strani zaposlenih in pod vodstvom direktorice.
Stran 1 od 37

Napovednik

Koledar

« Oktober 2017 »
Po To Sr Če Pe So Ne
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

thl

pionirska

BZ-logo