Arhiv novic

Že danes se lahko izgubite v čarobnem svetu junakov Lahkonočnic in pravljice predvajate na www.lahkonocnice.si, v živo pa jim lahko prisluhnete v sredo, 26. aprila, ob 17.00 v Knjižnici Zalog! Pridružile se nam bodo tudi tri pripovedovalke iz Doma starejših občanov Fužine, Mari Klešnik, Mimi Žerjav in Mara Gostinčar. Vabljeni!
Literarno-fotografski natečaj poHaikuj z nami je potekal od 13. 2. do 20. 3. 2017 in je bil namenjen mladim od 14 do 19 let. Spodbudil je nastanek 16-ih kompletov haikujev s pripadajočimi fotografijami. Literarno-fotografski natečaj poHAIKUj z nami smo zaključili z odprtjem razstave.
Pravljična dežela, kjer prebivajo najlepše pravljice za lahko noč, vas vabi na obisk! Prisluhnite Lahkonočnicam v živo skupaj s stanovalci Doma starejših občanov in pravljičarjem Žigo X Gombačem v Knjižnici Polje v četrtek, 13. aprila, ob 17. uri.
Noč knjige praznujemo v petek, 21. 4, v Knjižnici Prežihov Voranc, ki bo ta večer odprta do 21. ure. Pestro dogajanje bo tudi na pločniku pred knjižnico: ob 150. obletnici rojstva Frana Milčinskega se bomo spomnili njegovih Butalcev, oživili jih bomo s kamišibaj gledališčem, nekoliko pozneje pa se nam bo pridružil še raper Rok Terkaj, ki bo predstavil svojo pesniško zbirko Kla kla klasika.

Pri prenovi Knjižnice Šentvid smo izhajali iz usmerjenosti knjižnice v zeleno knjižnico, ki kot informacijski center združuje in povezuje različne organizacije, skupine in posameznike v lokalnem okolju. Koncept zelene knjižnice je služil kot osnovno vodilo pri arhitekturnem preoblikovanju prostora in opreme.

Ker mineva 10 let od smrti slovenskega filmskega ustvarjalca, pedagoga in režiserja Matjaža Klopčiča, posveča Slovanska knjižnica letošnji cikel domoznanskih filmskih večerov prav njemu.
Že danes zvečer lahko svojega malčka zazibate v sen s pravljicami za lahko noč, ki jih najdete na www.lahkonocnice.si, v živo pa jim lahko prisluhnite v Knjižnici Savsko naselje v torek, 4. aprila, ob 17. uri. Pravljici Cvetna vila v vrtcu in Miška se preseli nam bosta pripovedovali Pavla Traven in Mara Gostinčar iz Doma starejših občanov Fužine, obišče pa nas tudi pravljičarka Tinka Bačič. Lepo vabljeni!

Učni center Mestne knjižnice Ljubljana vabi na April v MKL 2017: Mestna knjižnica Ljubljana inovativno za vas. Na dogodku bodo združene predstavitve novih in splošno uporabnih rešitev iz Mestne knjižnice Ljubljana iz leta 2015 in 2016. Prestavitve bodo izhodišče za nadaljnje sodelovanje med knjižnicami pri uporabi in razvoju storitev. Vabljeni na April v MKL v sredo, 19. aprila 2017, od 9.30 do 14.00 v dvorano Knjižnice Zalog.

Natečaj kratke zgodbe metaFORA se je zaključil 15. marca. Izjemno smo veseli, da smo prejeli kar 41 pisnih prispevkov mladih ustvarjalcev, za kar se vsem najlepše zahvaljujemo! Zgodbe trenutno pregleduje komisija v sestavi: Marjana Moškrič – pisateljica in knjižničarka, Aljoša Harlamov – literarni kritik, novinar in pisatelj ter Dijana Matković – pisateljica, novinarka in prevajalka.
Zaradi opremljanja gradiva z RFID sistemom bo od sobote, 8. 4., do torka, 11. 4. 2017, zaprto 1. nadstropje Knjižnice Otona Župančiča – strokovni oddelek. V tem času bo onemogočena uporaba strokovnega gradiva – branje v knjižnici ali izposoja. Prav tako bo onemogočen obisk prostorov v 1. nadstropju: čitalnica, info točka, Središče za samostojno učenje in Borza znanja.
Stran 1 od 32

Pomlad s knjigo

Pomlad s knjigo

Napovednik

Koledar

« Maj 2017 »
Po To Sr Če Pe So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

thl

pionirska

BZ-logo