Beri z nami

Prijazno vabljeni v izbrano bralno skupino, v kateri boste lahko skupaj z ostalimi bralnimi navdušenci delili svoje vtise in mnenja o prebranih knjigah in prisluhnili predstavitvam knjižnih novosti.

Pogovor ob knjigi

Knjižnica Zalog, drugi ponedeljek v mesecu, ob 17.30
vodi: Jožica Božič
Srečanja bralne skupine za odrasle potekajo vsak drugi ponedeljek v mesecu od septembra do junija. Srečanj se udeležujemo ljubitelji dobrih knjig, se o njih pogovarjamo in izmenjujemo predloge za branje.

Berem, torej mislim

Knjižnica Otona Župančiča, vsaka zadnja sreda v mesecu, ob 17. uri
vodi: Veronika Vurnik Škrabec, bibliotekarka v Knjižnici Otona Župančiča
Berem, torej mislim so srečanja ljubiteljev vsakovrstne literature, ki obravnavajo predvsem vpliv vsebine knjig na bralca. Na posameznih srečanjih pregledujemo raznovrstno literaturo na izbrano temo, s pomočjo knjig si odgovarjamo na različna življenjska vprašanja, iščemo poti iz težav, si razjasnjujemo etične dileme, skratka, literaturo uporabljamo v terapevtske namene, kot to utemeljuje biblioterapija, posebno strokovno področje knjižničarstva.

Angleški bralno – debatni krožek

Knjižnica Otona Župančiča, vsak četrti petek v mesecu, ob 16.30. uri
vodi: dr. Leonora Flis, profesorica literature, literararne teorije in filma na Univerzi v Novi Gorici.
Srečanja so namenjena spoznavanju literarnih del in vadbi angleškega jezika. Vsako srečanje povezuje izbrana knjiga, ki jo preberemo pred srečanjem. Tako si začrtamo teme in vprašanja, ki nas zanimajo in ki jih delo odpira. Branje in pogovore občasno popestrimo z izseki iz filmov posnetih po izbrani literarni predlogi. Za dijake in študente.

Knjižna doživetja

Knjižnica Bežigrad, zadnja sreda v mesecu, 18.30–20.00
vodita: Tanja Grünfeld, zunanja sodelavka, Tatjana Martinčič, bibliotekarki v Knjižnici Bežigrad
Srečevati smo se začeli leta 2009, na leto imamo 8 srečanj, od oktobra do decembra, na katerih izmenjujemo svoje vtise o prebranih delih. Na prvem jesenskem srečanju govorimo o poletnem branju in si izmenjamo priporočila za branje, ki so osnova za izdelavo zloženke priporočenih branj s Knjižnih doživetij, ki jo ponudimo tudi ostalim obiskovalcem knjižnice. Posebnost teh literarnih srečanj je, da velikokrat povabimo še gosta, ki je v povezavi s temo obravnavanega dela. Srečanja vodi zunanja sodelavka, dipl. psihologinja in družinska terapevtka, Tanja Grünfeld.

Očarljivo skupinsko branje

Knjižnica Prežihov Voranc, enkrat mesečno
vodita: Maja Smole, Barbara Marinčič, bibliotekarki v Knjižnici Prežihov Voranc

Knjižni klub Škofljica, Grba in Brezovica

Knjižnica Brezovica: tretji ponedeljek v mesecu, ob 19. uri
Knjižnica Grba: različno (vedno ob torkih), ob 19. uri
Knjižnica Škofljica: zadnja sreda v mesecu, ob 19.30
vodi: Sonja Pirman
Knjižni klub je literarna čajanka, na kateri se srečujemo enkrat mesečno in obravnavamo knjigo meseca. Široka paleta različnih knjig za vse okuse nas druži že več let. Nismo le bralna skupina, z leti in ob pogovorih o knjigah smo postali tudi prijatelji.

Napovednik

Koledar

« December 2015 »
Po To Sr Če Pe So Ne
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

thl

pionirska

BZ-logo