Knjižnica Frana Levstika

Vodja
Maja Smole

Stritarjeva cesta 1, 1315 Velike Lašče
01 308 57 50
LPP

-

Dostop do interneta
Poletni obratovalni čas:
  • Pon12.3019.00
  • Tor/
  • Sre/
  • Čet12.3019.00
  • Pet08.0015.00
  • Sob/

Posebna obvestila

 Poletni obratovalni čas velja od 26. 6. do 26. 8. 2017.

O knjižnici

Knjižnica Frana Levstika
View the embedded image gallery online at:
http://www.mklj.si/knjiznica-frana-levstika#sigProId626dbe2e4a

Ali veste, da je Knjižnica Frana Levstika od Ljubljane najbolj oddaljena enota Mestne knjižnice Ljubljana? Najdete jo v samem središču Velikih Lašč, v prvem nadstropju Levstikovega doma.

Ob vstopu v knjižnične prostore, se lahko sprehodite mimo razstav slik ali fotografij, ki krasijo hodnik – našo malo galerijo. V knjižnici stalno razstavlja akademski slikar Samo Kovač, ki prihaja iz teh krajev in skrbi, da je razstava vseskozi zanimiva in nova.

Knjižnični prostor je zelo razgiban; modro-zelene sobe so poimenovane po naših pomembnih možeh: soba Primoža Trubarja, soba Josipa Stritarja, soba Frana Levstika in soba Jožeta Javorška. Prosto dostopna je tudi spominska soba Frana Levstika in Josipa Stritarja, ki jo z veseljem razkažemo.

Knjižnica Frana Levstika je edini javni, prosto dostopni prostor v lokalni skupnosti. Otroci lahko ob branju in računalniku čakajo na popoldanske dejavnosti, starši pa si čakanje krajšajo s prebiranjem revijsko dobro založene čitalnice in prijetnim druženjem v knjižnici.

Velikolaški spomini

Pogovore z gosti, ki se spominjajo svojih mladih let v Velikih Laščah, vodi Jože Starič. Posnetki dogodkov se predvajajo na lokalni kabelski televiziji in so pomembni kot domoznansko knjižnično gradivo.

Četrtkova srečanja

Literarne večere vodi naša upokojena knjižničarka Mihaela Andromako Rihar. Ob kvalitetni predstavitvi literature, nas vedno preseneti z gosti: prevajalci, popotniki, slikarji. Literarni večer se tako hitro spremeni v potopisno predavanje, predavanje o umetnosti ali v prijeten pogovor.

Ure pravljic

Pravljičarka Slava Petrič ne pripravlja le običajnih ur pravljic, temveč otrokom odstre svet pesmi, plesa, likovnega ustvarjanja in lokalne kulturne dediščine.

Kje smo

Natisni

Načrtuj potovanje z LPP

Dogodki v knjižnici