Alica v deželi plaščev – Barbara Pogačnik

Prizorišče: Knjižnica Otona Župančiča

Datum dogodka: torek, 30. maj 2017 ob 18:00

Ciljna skupina: Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv prireditev

Alica iz naslova se namesto v čudežni deželi znajde v deželi, kjer se skupaj z drugimi liki otroških junakinj, kot so Sneguljčica, Ronja Astrid Lindgren, Gerda iz Andersenove Snežne kraljice ter Pepelka, sooča s spreminjanjem čustev, s teatrom v areni življenja, v katerem se pogled notranjega otroka sooča z usodami odraslih žensk, pisateljic, pesnic, pevk, plesalk.

To je potovanje proti hiši, ki spreminja oblike, kot potovanje k sebi, iskanje mnogih obrazov svojega notranjega življenja, ki se hkrati dopolnjuje z podobami resničnih potovanj. Zbirka je natančno grajen kaleidoskop, ki prepleta različne slike okoli vodilne teme hiše: ta predstavlja človekovo kompleksno in nelogično notranjo identiteto.

Alica v deželi plaščev je četrta knjiga uveljavljene pesnice Barbare Pogačnik.

S pesnico se bo pogovarjal Ivo Svetina, predsednik Društva slovenskih pisateljev. S kitaro se bo pridružil Andraž Polič.

Barbara Pogačnik (1973) pesnica, prevajalka in literarna kritičarka, diplomirala na Université Catholique de Louvain v Belgiji in magistrirala na univerzi Sorbonne – Paris IV. Je avtorica zbirk Poplave (Mladinska knjiga, 2007), V množici izgubljeni papir (LUD Literatura, 2008), Modrina hiše /The Blue of the House (Študentska založba, 2013), Alica v deželi plaščev (Mladinska knjiga, 2016), njene izbrane pesmi so v več kot 25 jezikih. Gostovala je na več kot 50 mednarodnih festivalih in pisateljskih rezidencah v več kot 20 državah, njene pesmi so vključene v različne antologije, nekatere pa so tudi uglasbene.

foto: Edi Matić

foto: Borut Krajnc

foto: Milan Richter