Zgodilo se je

18. maj 2017, Knjižnica Bežigrad

Letos mineva 145 let od rojstva in 60 let od smrti našega velikega arhitekta Jožeta Plečnika. Zato smo se odločili, da v duhu Plečnikovega leta našim bralcem ponudimo nekoliko drugačen vpogled v njegovo življenje in delo, in sicer v obliki vodenega ogleda po njegovih delih, ki se nahajajo v neposredni bližini naše knjižnice. Bralce smo tako opozorili na lokalne zanimivosti ter tudi na bogato knjižnično zbirko gradiva Mestne knjižnice Ljubljana o Jožetu Plečniku.

16. maj 2017, Knjižnica Prežihov Voranc

Viki Grošelj, alpinist in pisatelj, se je soočil z vsemi osemtisočaki v Himalaji. Kako pa se sooča z vsakdanjim življenjem in kako doživlja razliko med hladno tišino gora in hrupom mest, nam je zaupal v pogovoru s Tajo Zuccato.

9. maj 2017, Knjižnica Otona Župančiča

V okviru cikla Junaki našega časa z zgodbo v dlani smo tokrat gostili priznanega fizika, izumitelja in filozofa dr. Andreja Detelo, ki s svojo izjemno knjigo Sintropija v naravoslovni znanosti odpira nove horizonte. Iz znanega in splošno sprejetega nas vodi v področja, ki so današnji znanosti (še) nedostopna in tuja, celo zanikana. Odprta je v svet duha, ne samo v svet materije in matematike.

9. maj 2017, Knjižnica Savsko naselje

Pripravili smo pester program namenjen otrokom in odraslim. Iz naše bukvarne si je bilo mogoče izbrati brezplačne knjige, na zelenici pa so se obiskovalci skupaj s knjižničarkami zabavali z igračami iz naše Igroteke.

8. maj 2017, Trubarjeva hiša literature

Yarden je avtobiografski roman švedskega pesnika in pisatelja Kristiana Lundberga, v katerem je v izčiščenem ter izjemno lirskem jeziku upodobljen vsakdan pristaniškega delavca. V besedilu prihaja do besede delo. Prvoosebni pripovedovalec se je kot delavec brez stalne zaposlitve znašel na obrobju sodobne švedske družbe, ki že kar pregovorno velja za utrdbo države blaginje...

4. maj 2017, Trubarjeva hiša literature

Tone Rode se je rodil leta 1969 v Buenos Airesu. Kot potomec zdomske družine je obiskoval argentinske šole, obenem pa hodil k sobotnemu slovenskemu osnovnošolskemu pouku ter v sobotno slovensko srednjo šolo. Po končani humanistični salezijanski gimnaziji se je vpisal na univerzo, kjer je študiral kemijo. Obiskoval je tudi Slovenski visokošolski tečaj filozofije, literature in zgodovine, kjer so med drugimi predavali filozof dr. Milan Komar in pisatelj akademik Zorko Simčič. Hkrati je dokončal študij angleščine.

4. maj 2017, Knjižnica Šentvid

Ker na Japonskem vsako leto 5. maja praznujejo Dan otrok, smo se v Knjižnici Šentvid odločili, da v četrtek, 4. 5., (ob četrtkih namreč v naši knjižnici potekajo ure pravljic) organiziramo prireditev Dan japonske kulture za otroke.

26. april 2017, Knjižnica Bežigrad

V Knjižnici Bežigrad smo zadnjo sredo v aprilu zaključili z urami pravljic. Mlade poslušalce smo nagradili z lutkovno predstavo Muca Copatarica, ki smo jo pripravile bežigrajske knjižničarke.

24. april 2017, Knjižnica Otona Župančiča

V okviru cikla Predavanja za uvod v pozitivno psihologijo je tokrat predavatelj govoril o povezavah med religijo in ekonomijo.

21. april 2017, Trubarjeva hiša literature

V petek, 21. aprila 2017, smo v Trubarjevi hiši literature razglasili prvih pet zmagovalnih zgodb natečaja metaFORA – Izza zrcala, ki ga je razpisala Mestna knjižnica Ljubljana v sodelovanju s Knjižnico Vladimira Nazora – Knjižnice grada Zagreba.

Stran 1 od 57

Pomlad s knjigo

Pomlad s knjigo

Napovednik

Koledar

« Maj 2017 »
Po To Sr Če Pe So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

thl

pionirska

BZ-logo