Zgodilo se je

19. junij 2017, Knjižnica Otona Župančiča

Dr. Dušan Rutar je tokrat govoril o zatonu kritične misli in o potrebi po renesansi. Predavanje je v okviru cikla "Predavanja za uvod v pozitivno psihologijo".

16. junij 2017, Stritarjeva ulica

V okviru Dneva Mestne knjižnice Ljubljana smo v petek, 16. junija 2017, pripravili zaključno prireditev projekta Mesto bere ... južnoameriške zgodbe. Veseli nas, da ste se tudi letos pridružili našim branjem v takšnem številu – v že šesti sezoni branj!

15. junij 2017, Knjižnica Otona Župančiča

Sodobna glasba prinaša v svet kompozicije nove smernice in s tem nove poglede na zvočno umetnost. Po eni strani se ohranja akademski princip, zasnovan na glasbenih formah in kompozicijskih načelih, po drugi strani pa se prav ta svet podira in kaže na popolnoma nove glasbene prijeme in ideje.

7. junij 2017, Knjižnica Prežihov Voranc

Literarna zgodovinarka, slovenistka, pisateljica Marija Mercina je objavila veliko strokovnih člankov, esejev in spremnih besed. Je urednica in lektorica pri različnih monografijah, vendar smo ta večer posvetili njeni prozi, za katero je bila večkrat nagrajena. Pisateljico je predstavila Evelina Umek, večer je popestrila citrarka Janka Frančeškin, odlomke iz njenih del pa je brala dijakinja Sanja Vogrič.

6. junij 2017, Knjižnica Fužine

Žiga Oštir je star 10 let in obiskuje 5. razred Osnovne šole Martina Krpana. Ima veliko hobijev, kot so branje knjig, sestavljanje rubikove kocke, igranje na klavir, učenje trikov s kartami, programiranje igric, reševanje logičnih ugank in seveda zgibanje origamijev.

31. maj 2017, Knjižnica Zalog

V Knjižnici Zalog smo zaključili z urami pravljic. Mlade poslušalce in njihove spremljevalce smo nagradili z lutkovno predstavo Zlata ribica, ki so jo izvedli učenci lutkarskega krožka iz Osnovne šole Zalog pod mentorstvom učiteljic Darje Cekin in Jasne Lajevec.

30. maj 2017, Knjižnica Prežihov Voranc

Slovensko Jakobovo pot, dolgo 297 km, nam je predstavil eden izmed njenih ustanoviteljev. Skupaj z ženo Marjeto, prijatelji in prostovoljci so se lotili raziskovanja in s pomočjo pisnih gradiv in dokumentov iz arhiva RS, srednjeveških poslikav in kipov, ljudskih pesmi o romarjih ter številnih cerkvah sv. Jakoba postavili smeri, stezice, ki so že v srednjem veku prek Slovenije vodile v Compostelo.

25. maj 2017, Trubarjeva hiša literature

Jošt Snoj se je rodil leta 1967 v Ljubljani. Leta 1993 je na Akademiji za likovno umetnost diplomiral iz slikarstva s serijo slik na temo Imago pietatis. Leta 1998 je diplomiral na Teološki fakulteti v Ljubljani. Med letoma 2004 in 2008 je na Papeški univerzi Gregoriana študiral krščansko umetnost vseh obdobij na Fakulteti za zgodovino in kulturo in sakralno dediščino. Pod vodstvom Marka I. Rupnika je opravil formacijo za sakralno umetnost in študij končal s serijo slik na teološko-simbolične teme Efrema Sirskega. Jošt Snoj slika pokrajine v pastozni klasično moderni tehniki, portrete in sakralne slike z biblijsko tematiko.

25. maj 2017, Knjižnica dr. France Škerl

Pripravili smo pester program namenjen medgeneracijskemu druženju. Iz naše bukvarne si je bilo mogoče izbrati brezplačne knjige, na zelenici pred knjižnico pa so se obiskovalci skupaj s knjižničarkami zabavali z igračami iz naše Igroteke.

22. maj 2017, Knjižnica Otona Župančiča

Pesnica in esejistka Meta Kušar se je pogovarjala s profesorjem dr. Deanom Komelom o njegovi novi knjigi, ki ima naslov Obeležja smisla. Gotovo se boste strinjali z avtorjem, da človeškega bivanja nič bolj ne vznemirja, kakor prav vprašanje vsebine življenja in njegov namen. Dean Komel je profesor sodobne filozofije in filozofije kulture in vodja raziskovalnih dejavnosti na Inštitutu Nove revije, zavodu za humanistiko.

Stran 1 od 59

Napovednik

Koledar

« Julij 2017 »
Po To Sr Če Pe So Ne
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

thl

pionirska

BZ-logo