Zgodilo se je

18. september 2017, Knjižnica Zalog

V ponedeljek se je zaloškim bralcem predstavil pesnik Martin Škafar. Predstavil je svojo najnovejšo zbirko pesmi Vodomec, ki vsebuje ljubezenske in rodbinske pesmi. Nekaj pesmi se posebej dotakne tudi obvladovanja depresije, s katero pesnik sobiva že vrsto let. Avtor je pesmi bral sam, program je povezovala Tjaša Drnovšek, večer pa je dopolnjeval mladi violinist Sebastian Škoić.

13. september 2017, Knjižnica Črnuče

Na edem redkih sončnih dni smo pripravili pester program namenjen otrokom in odraslim. Iz naše bukvarne si je bilo mogoče izbrati brezplačne knjige, na zelenici pred zdravstvenim domom pa so se obiskovalci skupaj s knjižničarkami zabavali z igračami iz naše Igroteke.

12. september 2017, Knjižnica Otona Župančiča

Z Matevžem Lenarčičem, avtorjem knjige Preko modrega planeta: z ultralahkim letalom okoli sveta,  se je pogovarjala Carmen L. Oven.

13. september 2017, Knjižnica Otona Župančiča

V sredo, 13. septembra, smo se srečali na prvi Strokovni sredi v letošnjem šolskem letu, ki jih pripravlja in vodi že 45. sezono Pionirska – center za mladinsko književnost in knjižničarstvo. Namenjena je bila predstavitvi programov, ki jih za bralno sezono pripravljamo različne ustanove in društva, ki se pri delu na področju bralne kulture, promocije knjig in izdajanja kakovostnih otroških in mladinskih knjig stalno povezujemo in sodelujemo.

5. september 2017, Knjižnica Zalog

Ob prvi obletnici zaloške nove knjižnice, se nam je s svojim diplomskim ciklom Ona in Portretom družine predstavila diplomantka Visoke šole za risanje in slikanje Elizabeta Miklavčič. Odprtje so obogatili sopranistka Maruša Conič ob klavirski spremljavi Vesne Dolamič in Irineja Papuge.

10. maj 2017, Knjižnica Brezovica; 18. maj 2017, Knjižnica Horjul; 30. maj 2017, Knjižnica Škofljica; 31. maj 2017, Knjižnica Ig; 26. junij 2017, Knjižnica prežihov Voranc; 28. junij, Knjižnica Rudnik

V maju in juniju smo v različnih knjižnicah organizirali šest ustvarjalnih delavnic v okviru projekta Dajmo jim vetra. Udeležilo se jih je več kot 40 otrok in čisto vsi so se zabavali. Izvedeli smo nekaj stvari o pisateljici Polonci Kovač, se zabavali ob prigodah psička Pafija, spoznali zelišča male čarovnice in iz njih naredili slasten čaj, ugotavljali kako je Vesoljsko jajce prišlo na zemljo, ga potem naredili (čisto vsa so zvončkljala) in iskali založene knjige po knjižnici. Poleg vsake sta iskalca čakali kar dve presenečenji. Imeli smo se odlično!

27. junij 2017, Trubarjeva hiša literature

Se poezija rodi iz strahu? Ga izmeri in stehta ter ga na ta način razoroži? Je strah nasledek poezije? Strah pred tem, da se pesniška moč usuje, da vrelec usahne? Koliko strahu je v poeziji in kako poetičen je strah? Koga je strah poezije in zakaj? Je pot pesnice/pesnika strašna pot? Se dialektika strahu lahko zares izreče le skozi poezijo? Sta strah in poezija dve plati iste Reči?

19. junij 2017, Knjižnica Otona Župančiča

Dr. Dušan Rutar je tokrat govoril o zatonu kritične misli in o potrebi po renesansi. Predavanje je v okviru cikla Predavanja za uvod v pozitivno psihologijo.

16. junij 2017, Stritarjeva ulica

V okviru Dneva Mestne knjižnice Ljubljana smo v petek, 16. junija 2017, pripravili zaključno prireditev projekta Mesto bere ... južnoameriške zgodbe. Veseli nas, da ste se tudi letos pridružili našim branjem v takšnem številu – v že šesti sezoni branj!

15. junij 2017, Knjižnica Otona Župančiča

Sodobna glasba prinaša v svet kompozicije nove smernice in s tem nove poglede na zvočno umetnost. Po eni strani se ohranja akademski princip, zasnovan na glasbenih formah in kompozicijskih načelih, po drugi strani pa se prav ta svet podira in kaže na popolnoma nove glasbene prijeme in ideje.

Stran 1 od 60

Napovednik

Koledar

« September 2017 »
Po To Sr Če Pe So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

thl

pionirska

BZ-logo