Zgodilo se je

28. marec 2017, Knjižnica Jožeta Mazovca

Sanela Banović, zdravnica zaposlena v UKC na oddelku za gastroenterologijo in psihologinja, nam je na predavanju na poljuden in veder način podala rezultate mnogih študij o življenju in zdravju, obenem pa povedala, kaj lahko sami storimo za boljše počutje, boljše osebne odnose in bolj polno in zdravo življenje.

22. in 23. marec 2017, Knjižnica Bežigrad

Pripovedovalska večera za otroke in odrasle smo organizirali kot del spremljevalnega programa festivala Pravljice danes ter kot zaključek projekta Prepletimo zimo. Zbrali smo se na mladinskem oddelku ob spominski zbirki Kristine Brenkove, kjer so nas pripovedovalci in pripovedovalke vseh generacij preko zgodb odpeljali v različne kotičke sveta.

21. marec 2017, Knjižnica Prežihov Voranc

Sibirec Nikolaj Mašukov, slikar in kipar, je imel namen v Sloveniji preživeti tri mesece, ostal pa je več kot dvajset let. Raziskuje osnovne pojme, na katerih stoji svet in ima program, ki mu sledi vsa leta ustvarjanja: Štiri sence ladje.

20. marec 2017, Knjižnica Prežihov Voranc

Barbara Korun je pesnica, pisateljica, esejistka in vodja projekta Pesnice o pesnicah. Za svoje delo je prejela več nagrad doma in v tujini. Njene pesmi so prevedene v več kot dvajset jezikov. Brala je iz nove (šeste) pesniške zbirke Vmes.

15. marec 2017, Knjižnica Prežihov Voranc

Koliko v Sloveniji poznamo ukrajinsko književnost? Kako se povezujeta literatura in naravoslovje? Kako otrokom približati naravoslovje?

14. marec 2017, Knjižnica Zalog

Na Osnovni šoli Zalog že četrto leto deluje kiparski krožek, ki ga vodi akademska kiparka Urša Toman. V preteklem šolskem letu so učenci uspešno oblikovali portrete slovenskih književnikov. Na odprtju je nastopil otroški pevski zbor Osnovne šole Zalog pod vodstvom prof. Guzelj Hamidulline.

13. marec 2017, Knjižnica Prežihov Voranc

Živa Agrež je razpoznavna slikarka, ki se vedno predstavi z najnovejšim opusom. V tem ciklu prevladujoči beli barvi doda močno rdečo, rumeno, oker ali modro barvo, slike pa še vedno ohranjajo občutek čistosti, jasnosti, odmaknjenosti in svežine; občutke, ki jih v človeku vzbuja bela barva.

8. marec 2017, Knjižnica Bežigrad

Na prijetnem pogovoru sta se nam pridružila pisateljica Ida Mlakar in ilustrator Peter Škerl, ki sta združila moči in skupaj ustvarila slikanico O kravi, ki je lajala v luno. Slikanica je dobila nagrado Kristine Brenkove 2016 za izvirno slovensko slikanico.

7. marec 2017, Trubarjeva hiša literature

Film, posnet po istoimenskem prvem delu trilogije madžarske pisateljice Agote Kristof Le Grand cahier. Zgodba govori o dvojčkih, ki se na neobičajen in presunljiv način spopadata z grozotami sveta med drugo svetovno vojno. Film prinaša kruto in iskreno zgodbo o resničnosti, pred katero skoraj vsi brez izjeme bežimo. O filmu je spregovoril dr. Tadej Troha.

6. marec 2017, Knjižnica Rudnik

V ponedeljek je v Knjižnici Rudnik pred navdušenim občinstvom nastopilo devet pripovedovalk: Polona Prosen, Lucija Magajna, Barbara Zonta, Breda Podbrežnik Vukmir, Barbara Kaiser, Tatjana Kneževič, Sabina Vidmar, Marina Gradišnik in Katja Pinter Željko. Vsaka je povedala svojo zgodbo, bilo je zabavno in poučno.

Stran 1 od 54

Napovednik

Koledar

« Marec 2017 »
Po To Sr Če Pe So Ne
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

thl

pionirska

BZ-logo