Ustanove in društva za dobro knjigo: septembrska strokovna sreda

13. september 2017, Knjižnica Otona Župančiča

V sredo, 13. septembra, smo se srečali na prvi Strokovni sredi v letošnjem šolskem letu, ki jih pripravlja in vodi že 45. sezono Pionirska – center za mladinsko književnost in knjižničarstvo. Namenjena je bila predstavitvi programov, ki jih za bralno sezono pripravljamo različne ustanove in društva, ki se pri delu na področju bralne kulture, promocije knjig in izdajanja kakovostnih otroških in mladinskih knjig stalno povezujemo in sodelujemo.

Po spodbudnem pozdravnem nagovoru nove direktorice Mestne knjižnice Ljubljana mag. Teje Zorko, so sledile predstavitve programov. Skozi delo prihodnjega šolskega leta so nas popeljali predsednica Slovenske sekcije IBBY mag. Tilka Jamnik, Manca Perko in Petra Potočnik iz Društva Bralna značka Slovenije - ZPMS, dr. Aksinja Kermauner iz Sekcije za mladinsko književnost Društva slovenskih pisateljev, v imenu mag. Savine Zwitter in dr. Veronike Rot Gabrovec je prispevek prebrala mag. Darja Lavrenčič Vrabec, dr. Boža Krakar Vogel iz Slavističnega društva Slovenije je predstavila projekt Dajmo priložnost slovenščini, predsednik upravnega odbora 33. slovenskega knjižnega sejma gospod Zdravko Kafol je zbranim predstavil bistvene vsebinske poudarke letošnjega slovenskega knjižnega sejma, delo mladinskega oddelka Knjižnice Šiška je predstavila njegova vodja, Mojca Poberaj, ter delo Pionirske mag. Darja Lavrenčič Vrabec.

Drugi del Strokovne srede je obsegal predstavitev uspešnega nacionalnega projekta Javne agencije za knjigo RS Rastem s knjigo za osnovno in srednjo šolo v novem šolskem letu. Sodelovali so direktor Javne agencije za knjigo gospod Aleš Novak, predstavnika založb Mladinska knjiga, Alenka Veler, in Cankarjeva založba, Aljoša Harlamov, ter avtorji darilnih knjig, dr. Lučka Kajfež Bogataj, dr. Izar Lunaček in dr. Miha Mazzini. Predstavitev je vodila podsekretarka Javne agencije za knjigo, gospa Tjaša Urankar.

Napovednik

Koledar

« Oktober 2017 »
Po To Sr Če Pe So Ne
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

thl

pionirska

BZ-logo