Aktualno

Združenje splošnih knjižnic, Skupnost občin Slovenije in Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije letos že tretjič razpisuje natečaj za naziv Branju prijazna občina, ki poteka od Prešerna do Prešerna, od 8. februarja do 3. decembra 2019. Namen javnega natečaja je promocija dobrih praks, ki jih za izboljšanje bralne pismenosti, spodbujanje branja in razvoj bralne kulture.
Zdravje! je cikel rednih mesečnih predavanj, s katerimi posegamo na že uveljavljena področja, ki nam lahko pomagajo do boljšega zdravja in do tistih novih rešitev, ki jih moramo še spoznati. Srečevali se bomo mesečno v Knjižnici Bežigrad.
Matura '19 je serija delavnic za pripravo na maturo iz slovenskega jezika pod vodstvom Tanje Tomšič, profesorice slovenščine in zunanje ocenjevalke na splošni maturi. Srečevali se bomo dvakrat mesečno v Knjižnici Bežigrad.
Mestna knjižnica Ljubljana v sodelovanju s knjižnicami Osrednjeslovenske regije razpisuje natečaj za najboljšo zgodbo na temo Spomini na praznovanja in običaje. Gre za projekt spodbujanja starejših k aktivnosti, kreativnosti ter sodelovanju pri ohranjanju lokalne kulturne dediščine. Razpis je odprt od 8. februarja do 15. aprila 2019.
V Knjižnici Otona Župančiča bomo spoznavali različne zanimive poklice. Izobraževalne delavnice bodo potekale enkrat mesečno od februarja do aprila.
Zima je dolga in mrzla in njen najlepši del so zagotovo zimske počitnice (26. 2.–1. 3. 2019), zato smo za vse šolarje pripravili pester program. Upamo, da boste med raznoliko ponudbo delavnic našli takšno, ki vam bo všeč. Vabljeni v naše knjižnice.
Osmo sezono branj projekta Mesto bere ponovno začenjamo na Ta veseli dan kulture, 3. decembra – tokrat bomo prebirali zgodbe iz Afrike.
V želji po čim širšem literarnem ustvarjanju smo se v Mestni knjižnici Ljubljana odločili, da razpišemo literarne natečaje na temo proze, poezije in dramatike pod skupnim imenom Oddaj na natečaj v MKL. Gre za projekte spodbujanja ustvarjalnega pisanja in izražanja mladih avtorjev med 15. in 25. letom v slovenskem jeziku. Razpisi vseh treh natečajev so odprti od 15. novembra 2018 do 15. marca 2019.
V Knjižnici Bežigrad bodo od oktobra 2018 do februarja 2019 potekala srečanja v podporo mladim staršem pri vzpostavljanju povezanih in uglašenih odnosov v družini – tako med partnerjema kot tudi med staršema in otrokom. Srečanja bodo vodili strokovnjaki s področij masaže dojenčka, uspavank, nošenja otrok v nosilkah, pralnih plenic, branja predšolskemu otroku, igroteke, partnerske terapije, prehranjevanja dojenčkov in uvajanja v vrtec.

Napovednik

napovednikt februar 2019

Arhiv

 
 
 
 

Koledar


« Februar 2019 »
Po To Sr Če Pe So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28      

thl

pionirska

BZ-logo