Aktualno

V okviru Dneva Mestne knjižnice Ljubljana vas vabimo na celodnevno druženje v Knjižnico Otona Župančiča, ki bo v četrtek, 6. junija, med 9. in 21. uro. Pripravili smo raznovrsten program, ki bo potekal ves dan po vsej knjižnici. Osrednji del prireditve tudi letos namenjamo zaključku bralnega projekta Mesto bere … pripovedi iz Afrike, ki bo ob 17. uri v Knjižnici Otona Župančiča, dvorana, 3. nadstropje.
Vabljeni na zaključno prireditev natečaja Zgodbe mojega kraja 2019, ki bo v sredo, 29. maja, ob 17. uri v dvorani Knjižnice Otona Župančiča (3. nadstropje). Na dogodku bomo razglasili nagrajence in podelili nagrade avtorjem najboljših zgodb.
Preberite si zgodbe in vtise naših kolegov, uporabnikov, bralcev, zunanjih sodelavcev in zagovornikov – predstavnikov Mestne občine Ljubljana, Ministrstva za kulturo in Združenja splošnih knjižnic ter spoznajte našo prehojeno skupno pot v prvih desetih letih obstoja.
Prodajna razstava otroških knjig Bologna po Bologni je pregled trenutno najaktualnejše, kakovostne in nagrajene otroške literature, ki je bila predstavljena na nedavnem knjižnem sejmu v Bologni. Razstavo vsa leta pripravljajo otroški oddelek Knjigarne Konzorcij, Mestna knjižnica Ljubljana, Pionirska – center za mladinsko književnost in knjižničarstvo, in Slovenska sekcija IBBY.
Ob dnevu odprtih vrat vabimo vse Ljubljančanke in Ljubljančane na celodnevno druženje v Knjižnico Otona Župančiča. Pridite v četrtek, 6. junija, med 9. in 21. uro na skupno praznovanje in predstavitev naših dejavnosti!
Cikel domoznanskih večerov Ljubljana v gibljivih slikah s pomočjo starejših filmskih zapisov, predavateljev in priložnostnih tematskih razstav iz gradiva Slovanske knjižnice z najrazličnejših vidikov osvetljuje Ljubljano, njene prebivalce in zgodovino. Cikel zajema tri prireditve letno s filmsko projekcijo in strokovnim predavanjem.

Kanopy je platforma za pretočne videovsebine na zahtevo, namenjena uporabnikom splošnih in univerzitetnih knjižnic, ter ponuja bogato zbirko nagrajenih filmov in dokumentarcev. Brezplačno vam je na voljo več kot 30.000 naslovov filmov. Platforma vključuje tudi videovsebine za otroke v pododdelku Kanopy Kids. 

V Mestno knjižnico Ljubljana se lahko vpišete samostojno preko spleta. Ob izpolnjenem obrazcu in plačilu članarine (15,00 EUR) boste lahko takoj uporabljali e-storitve naše knjižnice.

Napovednik

Koledar

« Maj 2019 »
Po To Sr Če Pe So Ne
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

thl

pionirska

BZ-logo