Aktualno

Ostanite doma in se zabavajte z brezplačnimi vsebinami, ki smo jih pripravili za otroke in družine. Skupaj lahko prebirate ali poslušate pravljice, rešujete ter rišete uganke, najmlajši pa se lahko učite tudi abecede!

Varnost v knjižnici in na internetu

za družine z majhnimi otroci in samostojne mlade bralce

Poslušaj pravljico

za družine z majhnimi otroci

Lahkonočnice

za družine z majhnimi otroci

Reši uganko

za otroke do desetega leta starosti

Nariši uganko

za otroke do desetega leta starosti

Učimo se abecedo

učenje abecede v različnih jezikih

Robinzonijada v informacijski družbi

spletni kviz za mlade

Knjiga te čaka. Poišči jo!

poučni filmček o razvrščanju knjižnega gradiva

MEGA kviz

za radovedne glave

Preberi pravljico

za družine z majhnimi otroci in samostojne mlade bralce

SPLETNI VPIS

Če bi radi dostopali do e-knjige in ostalih e-vsebin, se lahko v Mestno knjižnico Ljubljana vpišete samostojno preko spleta. Dostop do e-virov je za čas boja proti koronavirusu na voljo vsem članom, tudi tistim, ki članarine nimate poravnane oz. podaljšane oz. imate do MKL finančne dolgove.

Če boste uporabljali tudi druge storitve v naših knjižnicah, pa lahko ob prvem obisku uredite člansko izkaznico ter s podpisom potrdite vaše osebne podatke.

Spletni vpis je namenjen le polnoletnim fizičnim osebam in ne omogoča uveljavljanja znižane članarine.

Več informacij na info@mklj.si.

Spoštovani člani in obiskovalci knjižnic,

zaradi porasta obolelih s koronavirusom so vse knjižnice Mestne knjižnice Ljubljana ZAPRTE do preklica, skladno z nadaljnimi navodili pristojnih institucij.

POMEMBNO

Izposoja in vračilo gradiva v tem času nista mogoča. Zamudnina za vaše izposojeno gradivo v času izrednega zaprtja ne bo tekla. Prav tako so onemogočena naročila in rezervacije gradiva. Tisti, ki ste že prejeli obvestilo o čakajočem rezerviranem gradivu, ga boste prevzeli, ko bomo ponovno odprli knjižnice.

Morebitna sistemska obvestila (o skorajšnjem poteku roka izposoje ipd.), ki ste jih prejeli v času zaprtosti knjižnice, so brezpredmetna in jih ni potrebno upoštevati. Zaradi izredne zaprtosti ne boste imeli nobenih finančnih obveznosti do knjižnice.

PRIPOROČAMO

V času zaprtosti knjižnic vas vabimo k uporabi e-virov in e-knjig, na voljo za izposojo imate člani več kot 9.000 različnih naslovov.

Pogoje uporabe najdete na povezavah, za morebitna dodatna vprašanja pišite na naslov info@mklj.si.

Če vam bo v tem času potekla članarina in bi jo želeli urediti zaradi dostopa do e-knjig in e-virov, jo lahko poravnate v COBISS+. Če spletnega plačila nimate omogočenega, nam pišite na info@mklj.si. Več informacij najdete tukaj.

O ponovni odprtosti knjižnic vas bomo obveščali na spletni strani MKL in preko Facebook profila. Za dodatne informacije smo vam na voljo na 01 308 5000.

 

Informacije o koronavirusu najdete tukajPreberite, kaj lahko naredimo, da ne okužimo sebe in drugih.

Hvala vam za razumevanje in ostanite zdravi!

»Besede v pesmih in zgodbah so hrana. Niso hrana za telo, nihče si z njimi ne bo napolnil želodca. So hrana za duha in dušo.« (odlomek poslanice)

Letošnjo poslanico in plakat ob 2. aprilu 2020 – mednarodnem dnevu knjig za otroke je pripravila Slovenska sekcija IBBY. Poslanico z naslovom Lakota po besedah je napisal Peter Svetina, plakat je ilustriral Damijan Stepančič, ki si je zamislil tudi vabilo k praznovanju v obliki kocke. Avtorja poslanice sta naša vrhunska ustvarjalca, spoštovana med strokovno publiko in zelo priljubljena med mladimi in odraslimi bralci. Oba sta tudi nominirana za Andersenovo nagrado 2020.

Praznovanje 2. aprila si že danes lahko obogatimo tudi z njunimi knjigami, med katerimi jih je veliko prejelo tudi zlato hruško. V Mestni knjižnici Ljubljana, Pionirska – center za mladinsko književnost in knjižničarstvo, in Slovenski sekciji IBBY smo pripravili bralnospodbujevalno akcijo, ki traja do konca šolskega leta.

Seveda lahko v teh odličnih knjigah uživate tudi po zaključku akcije!

 

 

zlata hruska 1

Mestna knjižnica Ljubljana v sodelovanju s knjižnicami Osrednjeslovenske regije razpisuje natečaj za najboljšo zgodbo na temo Kako smo nekoč preživljali počitnice. Gre za projekt spodbujanja starejših k aktivnosti, kreativnosti ter sodelovanju pri ohranjanju lokalne kulturne dediščine.

Zaradi trenutnih izrednih razmer smo se odločili natečaj podaljšati do 1. septembra 2020. Nagrajenci bodo znani v začetku oktobra.

Napovednik

Koledar

« April 2020 »
Po To Sr Če Pe So Ne
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

thl

pionirska

BZ-logo

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri