Aktualno

Izložba v Knjigarni Konzorcij ima novo preobleko, ki jo je zasnovala akademska slikarka in ilustratorka Maja Kastelic. V njej sije knjižna bera zlatih hrušk skupaj z literarnimi junaki, ki so pokukali iz knjig. Jih prepoznaš?

Z objavo novih šestih kvizov štartamo v sezono 2021 spletnega kviza Robinzonijada v informacijski džungli. Vabljeni k reševanju in potegovanju za glavno nagrado, tablični računalnik, ki jo bomo podelili na zaključni prireditvi našega kviza v novembru.

Učni center Mestne knjižnice Ljubljana je izdal Katalog izobraževanj 2021 za knjižničarje slovenskih knjižnic in druge strokovne javnosti. Vabljeni k udeležbi.
V želji po čim širšem literarnem ustvarjanju, smo se v Mestni knjižnici Ljubljana odločili, da razpišemo literarne natečaje na temo proze, poezije, dramatike in stripa pod skupnim imenom Oddaj na natečaj v MKL. Gre za projekte spodbujanja ustvarjalnega pisanja, risanja in izražanja mladih avtorjev med 15. in 25. letom v slovenskem jeziku. Razpisi vseh treh natečajev so odprti od 15. decembra 2020 do 15. aprila 2021.

Bralne sprehode zaključujemo z deseto, zadnjo sezono prvega niza bralnega projekta Mesto bere, s katerim tudi letos pričenjamo 3. decembra, na Ta veseli dan kulture. Tokrat vas vabimo k bralnim užitkom z vznemirljivim seznamom knjižnih naslovov avtorjev in avtoric iz vsega sveta. Na bralni seznam smo letos uvrstili 100 zanimivih knjižnih naslovov sodobnih literarnih ustvarjalcev.

Vse naše knjižnice so trenutno skladno s trenutno situacijo za obiskovalce zaprte

Gradivo lahko naročite za osebni prevzem ali za dostavo po pošti.

Osebno prevzamete naročilo šele takrat, ko vas o prevzemu obvestimo po telefonu. Zaradi povečanega števila naročil se lahko na obdelavo naročila čaka več dni.

Kliknite na spodnji gumb in natančno preberite navodila.

V Mestno knjižnico Ljubljana se lahko vpišete samostojno preko spleta. Ob izpolnjenem obrazcu in plačilu članarine (15,00 EUR) boste lahko takoj uporabljali izključno e-storitve naše knjižnice.

Koledar

« Januar 2021 »
Po To Sr Če Pe So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

thl

pionirska

BZ-logo


S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri