Zimske počitnice v naših knjižnicah

Zima je dolga in mrzla in njen najlepši del so zagotovo zimske počitnice (27. 2.–3. 3. 2017), zato smo knjižničarji za vas pripravili pester program. Upamo, da boste med raznoliko ponudbo delavnic našli takšno, ki vam bo všeč. Vabljeni v naše knjižnice.

Gotica in okraševanje črk – Barbara Jurkovšek
27. in 28. februar ob 10. uri, Knjižnica Zalog
Na delavnici bodo otroci spoznali kaligrafijo – umetnost lepega pisanja. Prvi dan se bodo naučili abecede pisave gotica, ki zajema velike in male črke ter številke. Drugi dan delavnice je namenjen okraševanju črk – iluminaciji, kjer bodo otroci izdelali svoj unikaten kaligrafski izdelek. Prijave v knjižnici in na 01 308 54 30.

Počitniška pustna ustvarjalnica – Tamara Hozjan
28. februar ob 10. uri, Knjižnica Fužine
Drugi počitniški dan se bomo pripravili na pustno rajanje. Ustvarjali bomo pustne maske, okraske in zabavne klobučke. Pregnali bomo zimo in priklicali pomlad!

Ustvarjalna delavnica – Karmen Jančar
28. februar ob 10. uri, Knjižnica Šiška
Če imate spretne prstke in že lahko režete s škarjami, vas vabimo, da se nam pridružite in skupaj bomo iz papirja in raznih drugih dodatkov izdelali lepo in originalno »umetnino«. Za otroke od 6. leta dalje.

Obisk iz vesolja – Jana Maja Valentinčič
1. marec ob 10. uri, Knjižnica Polje
Na počitniški lutkovni delavnici boste vaši domišljiji lahko na široko odprli vrata in čisto po svoje naredili Drejčkove marsovčke.

Nove stare otroške igre – Sara Jakopič, Mojca Poberaj
1. marec ob 10. uri, Knjižnica Šiška
Otroci se že od nekdaj radi igrajo različne igrice. Pa se danes igramo enake igrice kot včasih? Če vas zanima, kakšne igre so se igrali vaši starši in stari starši, se nam pridružite ob spoznavanju in igranju starih igric, kot so Ciljanje gumbov, Ristanc, Slepe miši, Zemljo krast in Skrivalnice.

Začetni tečaj šaha za osnovnošolce – Niko Praznik
1. in 2. marec ob 10. uri, Knjižnica Jožeta Mazovca
Udeleženci bodo spoznali šahovsko osnove: gibanje figur, vrednosti posameznih figur, šah, mat, pat in remi, osnovna matiranja, rokado in jemanje en passant, osnovne končnice. Prijave v knjižnici ali na 01 308 54 00.

Svet v igri – Lavra Tinta
2. marec ob 10. uri, Knjižnica Bežigrad, dvorana
Želiš spoznati igro, ki izhaja iz Kitajske, sestavljanko, ki ima samo sedem delov in je lahko bolj zapletena od vsake sestavljanke s tisoč in več deli? Pridi in izvedel boš vse o igri Tangram, nato pa si jo boš še izdelal in skupaj se jo bomo naučili igrati. Prijave v knjižnici, na 01 308 53 00 ali na bezigrad@mklj.si.

Spoznajmo živali - Ana Tomašič
2. marec ob 17. uri, Knjižnica Bežigrad, dvorana

Skozi zgodbo bomo spoznali starodavnega plazilca, ki se ob nevarnosti skrije v svoj oklep. Naučili se bomo ločiti želvjega samca od samice, kaj želve rade jejo in kaj delajo pozimi. Potipali bomo njihov oklep, si ogledali kratek rep in močne noge. Če so ti skrivnostne želve zanimive, se nam pridruži na želvji delavnici. Prijave v knjižnici, na 01 308 53 00 ali bezigrad@mklj.si.

Natisni svoj 3D model - Rudi Majerle in Matej Štendler
1. marec ob 10. uri, Knjižnica Otona Župančiča
S programom TinkerCAD bomo ustvarjali različne predmete, ki jih bomo oživili s 3D tiskalnikom. Delavnica je namenjena otrokom in mladim od 10. leta naprej in bo potekala v računalniški učilnici. Število mesto je omejeno, zato pohitite s prijavo. Prijave in dodatne informacije na 3delavnica@gmail.com

Natisni svoj 3D model – Matej Štendler
2. marec ob 10. uri, Knjižnica Polje
S programom TinkerCAD bomo ustvarjali različne predmete, ki jih bomo oživili s 3D tiskalnikom. Delavnica je namenjena otrokom in mladim od 10. leta naprej. Prijave na 3delavnica@gmail.com.

Kitajske pismenke iz papirja – Sara Jakopič
2. marec ob 10. uri, Knjižnica Šiška
Lepa priložnost za vse otroke, da se seznanijo s popolnoma drugačno pisavo kot je naša. Na delavnici se bomo seznanili s kitajskimi črkami in skušali tudi sami napisati oz. izrezati kakšno kitajsko pismenko. Za otroke od 6. leta dalje.

Mathemin labirint – Mathema
2. marec ob 17. uri, Knjižnica Rudnik
Z obiskovalci počitniške delavnice Labirint bomo iskali izhode iz različnih labirintov in odigrali nekaj iger.

Pridi se igrat! – Anamarija Peterkovič
3. marec ob 10. uri, Knjižnica Bežigrad, dvorana
Iz Igroteke, naše bogate zbirke igrač v Knjižnici dr. France Škerl, smo izbrali najboljše družabne igre. Spoznali jih bomo in se z njimi poigrali. Prijave v knjižnici, na 01 308 53 00 ali bezigrad@mklj.si.

Lončki za pisala – Tamara Hozjan
3. marec ob 10. uri, Knjižnica Jožeta Mazovca
Da bo vaša miza vedno urejena, barvice in svinčniki pa lepo pospravljeni, bomo na delavnici iz recikliranih materialov in pisanega papirja izdelovali lončke za pisala.

Delavnica animiranega filma – Andreja Goetz
28. februar ob 17. uri, Knjižnica Nove Poljane
Na delavnicah, ki bodo potekale enkrat mesečno, vsak 4. torek v mesecu, se bomo naučili, kako lahko sami izdelamo animirani film. Ob tem bomo spoznali osnovne filmske izraze in postopek izdelave preproste animacije. Končni izdelek bo en ali več kratkih animiranih filmov, ki jih boste lahko pokazali in delili s starši, prijatelji ... Za otroke od 7. leta naprej. Prijave v knjižnici, na 01 308 55 40 ali na josko.sencar@mklj.si.

Pustna ustvarjalnica – Tina Koščak, Lara Kastelic
28. februar ob 17. uri, Knjižnica Prežihov Voranc
Otroci in starši, na pustni torek vas vabimo na pustno delavnico. Pridite pokazat svojo masko! Nato bomo skupaj raziskovali, kako ljudje na različnih koncih sveta praznujejo pust, in ustvarjali. Prijave v knjižnici, na 01 308 57 00 ali na kpv@mklj.si.

Napovednik

Koledar

« December 2017 »
Po To Sr Če Pe So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

thl

pionirska

BZ-logo