Natisni to stran

Pravljice danes: spremljevalni program v naših knjižnicah

Pripovedovalski festival Pravljice danes bo v Ljubljani potekal med 13. in 17. marcem 2017. Spremljevalni program pripovedovalskega festivala se tudi letos odvija v številnih krajih po Sloveniji. Vključuje različne dogodke, katerih skupna imenovalca sta pripovedovanje in pripovedno izročilo. Na različne pripovedovalske dogodke za odrasle in otroke vas vabimo tudi v naše knjižnice.

Program v naših knjižnicah

Bojni pohod Velike želve
1. marec ob 17. uri, Knjižnica Ig
Otroci, prisluhnite indijanski pravljici z naslovom Bojni pohod Velike želve. Z vami bo pravljičarka Nataša Uršič.

Pravljica o Bazilisku
2. marec ob 17.30, Knjižnica Brezovica
Pravljično vzdušje nam bo pričarala pravljičarka Ana, ki nam bo povedala pravljico o Bazilisku. Ta strašna pošast je, pred davnimi časi, prebivala v mestnem vodnjaku in vsi so se jo bali. Pekovski pomočnik Peter pa je zbral pogum in baziliska premagal s posebno zvijačo.

Pripovedovanje za odrasle
6. marec ob 19. uri, Knjižnica Rudnik
Ob okrogli obletnici Pripovedovalskega festivala se bomo v okviru spremljevalnega programa pridružili s pravljičnim večerom za odrasle v Knjižnici Rudnik. Dobimo se v pravljičnem stolpu, kjer bomo prisluhnili ljudskim zgodbam iz vseh vetrov. Večer bomo posvetili knjižničarki, pripovedovalki, ljubiteljici zgodb Bernardi Meserko, ki je za zgodbe živela. Svojo življenjsko zgodbo je žal končala mnogo prezgodaj, decembra lani.

Vam teče jezik – Barbara Kaiser
8. marec ob 18. uri, Knjižnica Prežihov Voranc
Na prireditev vabimo pripovedovalce zgodb in poslušalce. Včasih smo pripovedovalci zabavni, včasih pa tudi poučni. Od vas ne pričakujemo profesionalnih nastopov, le nekaj domišljije in poguma. Če se boste odločili pripovedovati, naj bo vaša zgodba dolga približno 10 minut. Za odrasle.

Ura pravljic – Suzana Horvat Perne
15. marec ob 17. uri, Knjižnica Šiška

Pravljično – ustvarjalna delavnica Dream in English
16. marec ob 17.30, Knjižnica Brezovica
The Wolf and the Three Billy Goats or The Incredible Detective Case - zgodbica o treh prebrisanih kozličkih, ki z detektivsko spretnostjo razkrinkajo volka, bo otroke zaposlila kot njihove dejavne pomočnike. Interaktivno – igrana dogodivščina v angleščini, ki jo bo izvedla Špela Podkoritnik Mokorel, je namenjena otrokom od 3. do 8. leta starosti.

Kdor vesele pesmi poje ... – Maša Uran, Karmen Jančar
16. marec ob 17., Knjižnica Šentvid
Z interakcijsko pripovedjo znanih Kekčevih zgodbic bomo otrokom predstavili Kekca in Mojco ter njune dogodivščine. Pogovor bo žuborel z gorskim potočkom in tekel po gorski stezici, odkrival čudovito cvetje in gibke gorske živali. Vabljeni otroci od 4. leta naprej in njihovi starši.

Ura pravljic – Maša Uran
17. marec ob 17. uri, Knjižnica Šiška

Ko se babica naveliča pripovedovati ... otrokom.
22. marec ob 17. uri, Knjižnica Bežigrad, mladinski oddelek
V mesecu pripovedovanja vabimo otroke vseh starosti, da se srečamo v krogu Kristine Brenkove. Z nami bodo Pripovedke iz škatle kamišibaj in pripovedovalke, ki nas bodo odele s pravljicami vsega sveta.

Ko se babica naveliča pripovedovati ... odraslim
23. marec ob 18. uri, Knjižnica Bežigrad, mladinski oddelek
Zgodbe namenjamo tudi odraslim. Vabljeni, da prisluhnete prigodam, ki odstirajo današnji vsakdan in v katerih najdemo mnogo modrosti. Z nami bodo Pripovedke iz škatle kamišibaj in pripovedovalke, ki nas bodo odele s pravljicami vsega sveta.