Eko teden v Knjižnici Šentvid

Pri prenovi Knjižnice Šentvid smo izhajali iz usmerjenosti knjižnice v zeleno knjižnico, ki kot informacijski center združuje in povezuje različne organizacije, skupine in posameznike v lokalnem okolju. Koncept zelene knjižnice je služil kot osnovno vodilo pri arhitekturnem preoblikovanju prostora in opreme.

zelena knjižnica

Med dejavnostmi Knjižnice Šentvid je tudi poslanstvo posredovanja relevantnih informacij o okoljskem ozaveščanju prebivalcev Šentvida, svetovanje, organizacija razstav in delavnic na temo okolja, organizacija zelenih sejmov ipd., zato bomo v letu 2017 pripravili predavanja in druge dogodke, ki bodo posredovali informacije in izobraževali uporabnike v skladu s sloganom Živimo v soglasju z naravo.

Vabljeni na prireditve eko-tedna v Knjižnici Šentvid:

MAREC

Frfotalja – Sabina Grošelj, Kulinarična delavnica za otroke
torek, 21. marec, ob 14. uri
Vabljeni na kulinarično otroško delavnico Frfotalja (naravno pobarvana frtalja), na kateri bodo otroci izvedeli, kakšno živilo je jajce, kako ga uporabiti in kateri so najboljši načini priprave in nato z zdravo soljo, začimbami ali sladko varianto »pobarvati« čudovito in okusno jajčno jed, ki jo lahko doma vsak otrok s pomočjo staršev pripravi na svoj način. Pridružite se nam. Trajanje 1 ura. Vljudno vabljeni otroci od 6. leta naprej!

Domači namazi – Ula Hribar Babinski, kulinarična delavnica za odrasle
sreda, 22. marec, ob 17. uri
Lahko gremo v trgovino in kupimo bio namaze, lahko se pa potrudimo in iz domače skute, česna, zelišč, stročnic naredimo domači namaz za prste polizat. Potrebujemo samo malo domišljije. Vabljeni na delavnico. Prijave na 01 308 51 20 ali ljubljana@borzaznanja.si. Lepo vabljeni!

Denar NI moj vladar – Maša Uran, eko pravljica za otroke od 4. leta dalje
četrtek, 23. marec, ob 17. uri
Odpravili se bomo na potovanje v svet denarja (Anika in njene skrinjice), spoznavali bomo bankovce in kovance različnih dežel, spoznavali vrednost denarja in ocenili naše nakupovalne želje skozi otroške oči. Vabljeni na uro pravljic, na kateri bomo o tem govorili. Vljudno vabljeni otroci od 4. leta naprej in njihovi starši!

Napovednik

Koledar

« Januar 2018 »
Po To Sr Če Pe So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

thl

pionirska

BZ-logo