Pozdrav direktorici

Zaposleni v Mestni knjižnici Ljubljana se s 1. septembrom 2017 poslavljamo od naše prve direktorice mag. Jelka Gazvoda, ki je leta 2008 na pobudo Mestne občine Ljubljana prevzela vodenje novega javnega zavoda, Mestno knjižnico Ljubljana. Prva in sila zahtevna naloga je bila združitev vseh do tedaj organizacijsko in upravno ločenih knjižnic z vsemi njihovimi krajevnimi knjižnicami: Knjižnica Bežigrad, Knjižnica Jožeta Mazovca, Knjižnica Otona Župančiča, Knjižnica Prežihov Voranc in Knjižnica Šiška. Uradni združitvi knjižnic je sledilo združevanje baz članov in knjižničnega kataloga ter notranja sistematizacija zaposlenih – ogromno delo, ki je bilo uspešno opravljeno s strani zaposlenih in pod vodstvom direktorice.

Jelka Gazvoda je kot prva direktorica Mestne knjižnice Ljubljana v devetih letih vodenja pustila izjemen pečat tako pri zaposlenih kot tudi pri številnih zunanjih partnerjih, zavodih in organizacijah. Pod njenim vodstvom je Mestna knjižnica Ljubljana postala vodilna knjižnica na številnih področjih, razvili smo nove storitve, olajšali in približali uporabo knjižnic našim članom, vodili številne zanimive bralne projekte, na področju izobraževanja uporabnikov in zaposlenih v knjižničarstvu pa smo naredili viden premik v slovenskih splošnih knjižnicah nasploh. O našem uspešnem delovanju pričajo mnoge nagrade, ki smo jih prejeli kot posamezniki, ekipe in kot knjižnica. Dosežkov je veliko, še več pa je lepih spominov, ki nas vežejo na direktorico Jelko Gazvoda, ki se ji za njeno vodenje najlepše zahvaljujemo in ji želimo vse dobro v novem življenjskem obdobju.

Direktorsko mesto v Mestni knjižnici Ljubljana prevzema mag. Teja Zorko, dosedanja vodja Slovanske knjižnice. Želimo ji kar največ poguma in modrosti pri vodenju največjega javnega zavoda v Ljubljani.

Napovednik

Koledar

« November 2017 »
Po To Sr Če Pe So Ne
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

thl

pionirska

BZ-logo