Festival za tretje življenjsko obdobje v naših knjižnicah

V Mestni knjižnici Ljubljana bomo v času trajanja Festivala za tretje življenjsko obdobje, od 26. do 28. septembra 2017, ki se odvija v Cankarjevem domu v naših knjižnicah pripravili zanimiv spremljevalni program za starejše. Vsem na novo vpisanim upokojencem bomo v času trajanja festivala podarili enoletno brezplačno članarino. Vpišete se lahko v katerikoli naši knjižnici ob predložitvi osebnega dokumenta in ustreznega potrdila o vašem statusu upokojenca. Prinesite tudi svojo Urbano!

 

 

 

 

TOREK

Tečaj uporabe spleta
26. september med 8.00 in 10.00, Knjižnica Podpeč
Si želite vstopiti v svet uporabe osebnega računalnika in aktualnih spletnih storitev? Z nami se lahko naučite iskati informacije na spletu, pošiljati e-pošto in postanete vešč uporabnik računalnika. Prijave v Knjižnici Podpeč ali na 01 308 57 90.

Ročna izdelava nakita
26. september od 14.00 do 16.00, Knjižnica Otona Župančiča
Ustavljalna delavnica izdelave nakita za starejše v organizaciji Borze znanja. Prijave na 01 308 51 20 ali ljubljana@borzaznanja.si. Delavnico vodi članice Borze znanja Mateja Hafner.

Medgeneracijsko komuniciranje
26. september ob 18.00, Knjižnica Prežihov Voranc, dvorana
Generacije se med sabo razlikujemo, zaradi česar lahko pride tudi do konfliktov. Z razumevanjem razlik lahko konflikte presežemo, pri čemer pa je pomembno, na kakšen način komuniciramo. Na srečanju bomo opredelili vrste komunikacij in načine reševanja konfliktov med generacijami.

Pogovorni večer z Ladom Leskovarjem
26. september ob 18.00, Knjižnica Otona Župančiča, 3. nadstropje
Ob 60-letnici glasbenega delovanja velikega šansonjerja in umetnika Lada Leskovarja je izšla njegova biografija LADO - ena sama ljubezen. Delo, ki ga je skupaj z Ladom sestavil pesnik, glasbenik in prevajalec Matej Krajnc, ponuja celovit vpogled v življenje družinskega človeka, mirovnega ambasadorja in predvsem izjemnega pevca. Iz knjige vre neizmerna energija, ki jo Lado Leskovar predaja svojim poslušalcem že šestdeset let. Z gostom bo kramljala dr. Ignacija J. Fridl.

SREDA

Prisedite k naši mizici
27. september ob 18.00, Knjižnica Šiška, pravljična soba
Življenje so trenutki, starost je eden od njih. Lahko se vidim v starki ali v starcu. Vsak preživet dan je življenje in vsak nov dan v življenju je staranje – vzljubimo staranje, ker ljubimo življenje. Bralno skupino/srečanje vodi bibliotekarka Maša Uran. Vstop prost, predhodne prijave niso potrebne.

ČETRTEK

Tečaj uporabe spleta
28. septembra med 8.00 in 10.00, Knjižnica Podpeč
Si želite vstopiti v svet uporabe osebnega računalnika in aktualnih spletnih storitev? Z nami se lahko naučite iskati informacije na spletu, pošiljati e-pošto in postanete vešč uporabnik računalnika. Prijave v Knjižnici Podpeč ali na 01 308 57 90.

Bralni krog
28. september ob 10.00, Mediateka - klet
V bralni skupini Bralni krog spodbujamo branje med starejšimi, saj si želimo, da bi se aktivno vključevali v branje vnukom. Na srečanju bomo predstavili tri otroške, tri mladinske in tri knjige za odrasle, ki jih je vredno prebrati. Udeleženci boste dobili strokovno informacijo o knjigah ter uživali v literaturi in prijetnem druženju. Srečanje vodi bibliotekarka Darja Bolka. Vstop prost, predhodne prijave niso potrebne.

Merjenje krvnega tlaka in glukoze ter posvet z zobozdravnikom
28. september ob 11.00, Mediateka - klet
V Zdravstvenem kotičku si bodo udeleženci po srečanju Bralni krog lahko brezplačno izmerili vrednosti krvnega tlaka in glukoze v krvi ter se posvetovali o zobozdravstvenih posegih in storitvah. Na vaša vprašanja bosta odgovarjala študent medicine in zobozdravnik. Vstop prost, predhodne prijave niso potrebne.

Album Slovenije
28. septembra ob 10.00, Knjižnica Otona Župančiča, računalniška učilnica
Album Slovenije je portal namenjen zbiranju digitalnih kopij fotografij, pisem, dokumentov in ostalih predmetov, ki jih posamezniki skrbno hranijo. Da bi takšni spomini ne ostali le osebni, vas vabimo k prispevanju v skupno zakladnico spominov. Delavnico vnosov preslikanih starih fotografij iz zasebnih albumov na Album Slovenije bo vodila Anja Frković Tršan. S seboj prinesite stare fotografije in dokumente. Prijave na 01 308 51 72.

Delavnica Cobiss+
28. september ob 13.00, Knjižnica Jožeta Mazovca
Uporabniki bodo spoznali osnove uporabe kataloga Cobiss, ki jim bo v pomoč pri iskanju gradiva od doma ali v knjižnici. Naučili se bodo rezervirati gradivo, se seznanili z aplikacijo Moja knjižnica in spoznali aplikacijo mCobiss za mobilne naprave. Prijave v Knjižnici Jožeta Mazovca ali na 01 308 54 01. Število slušateljev je omejeno. Delavnico vodi bibliotekar Niko Praznik.

Delavnica Biblos
28. september ob 14.00, Knjižnica Jožeta Mazovca
Uporabniki bodo spoznali portal Biblos, se seznanili s tehničnimi pogoji uporabe e-knjig. Naučili se bodo dostopati do elektronskih knjig, jih naložiti na svoje mobilne naprave in jih uporabljati. Prijave v Knjižnici Jožeta Mazovca ali na 01 308 54 01. Število slušateljev je omejeno. Delavnico vodi bibliotekar Niko Praznik.

Kako rešiti konflikte
28. september on 18.00, Knjižnica Bežigrad, dvorana
Delavnica za vse, ki želijo svoje nekonstruktivne konflikte spremeniti v konstruktivne rešitve. Predavateljica bo po principih nevrolingvističnega programiranja predstavila načine za odstranjevanje blokad, ki vam onemogočajo, da bi jasno slišali svoj notranji glas in premagali strahove ter miselne vzorce. Delavnico vodi mag. Darja Zorko Mencin.

PETEK

Cobiss+, individualno mentorstvo
29. september med 8.00 in 14.00, Knjižnica Rudnik
Vas zanimala, kako lahko sami pregledujete zalogo knjižnice in si od doma rezervirate želeno gradivo? Želite pregledovati vaše izposojeno gradivo ter mu podaljšati rok izposoje? Imate pametni telefon in bi želeli vse to imeti v eni aplikaciji? Prijave na 01 308 5710. Mentorstvo vodi Jan Strajnar.

Napovednik

Koledar

« November 2017 »
Po To Sr Če Pe So Ne
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

thl

pionirska

BZ-logo