Eko teden v Knjižnici Šentvid

Pri prenovi Knjižnice Šentvid smo izhajali iz usmerjenosti knjižnice v zeleno knjižnico, ki kot informacijski center združuje in povezuje različne organizacije, skupine in posameznike v lokalnem okolju. Koncept zelene knjižnice je služil kot osnovno vodilo pri arhitekturnem preoblikovanju prostora in opreme.

zelena knjižnica

Med dejavnostmi Knjižnice Šentvid je tudi poslanstvo posredovanja relevantnih informacij o okoljskem ozaveščanju prebivalcev Šentvida, svetovanje, organizacija razstav in delavnic na temo okolja, organizacija zelenih sejmov ipd., zato bomo v letu 2017 pripravili predavanja in druge dogodke, ki bodo posredovali informacije in izobraževali uporabnike v skladu s sloganom Živimo v soglasju z naravo.

Vabljeni na prireditve eko-tedna v Knjižnici Šentvid:

OKTOBER

Objemi zdravje!, strokovno predavanje – Sabina Grošelj
sreda 11. oktober, ob 19.30 
Mi smo več kot to, kar vidimo. Imamo več teles, ki ne potrebujejo samo snovne oz. fizične hrane, ampak nesnovno hrano, ki hrani našo energijo, določa našo dolgoživost, počutje. Poleg zelišč, vitaminov, mineralov, pravih maščob potrebujemo za optimalno zdravje obarvano življenje, gibanje, informirano vodo, zdrave misli, motivacijo, energije in še kaj. Vsakodnevne rutine za preprosto ohranjanje zdravja možganov, črevesja in celega telesa v čim poznejša leta. Lepo vabljeni!

Živo morje, eko pravljica – Maša Uran
četrtek, 12. oktober, ob 17. uri
Pogovarjali se bomo o prebivalcih morja, o tistih z morskega dna, in tistih, plavajočih. Se jim smemo približati, se jih moramo bati, jih lahko udomačimo, jih smemo zapreti v ujetništvo. Je človek njihov prijatelj ali jih ogroža … Otroci, prinesite  spominke z letošnjih počitnic, kjer koli ste bili … prgišče lepih doživetij prinesite na naše prvo srečanje. Lahko je fotografija, risbica, lahko droben kamenček, školjka … morda pa kar vaša pripoved o doživetem. Vljudno vabljeni otroci od 4. leta naprej in njihovi starši!
Vljudno vabljeni otroci od 4. leta naprej in njihovi starši!

Zapestnice prijateljstva, reciklažno-ustvarjalna delavnica za otroke, ustvarjalni kotiček
petek, 13. oktober, ob 17. uri
Izdelovanje zapestnic je res zabavno! Na delavnici ustvarjamo različne zapestnice, ki bodo
razveselile nas in naše prijatelje. Vljudno vabljeni otroci od 6. leta naprej!

Napovednik

Koledar

« December 2017 »
Po To Sr Če Pe So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

thl

pionirska

BZ-logo