Eko teden v Knjižnici Šentvid

Pri prenovi Knjižnice Šentvid smo izhajali iz usmerjenosti knjižnice v zeleno knjižnico, ki kot informacijski center združuje in povezuje različne organizacije, skupine in posameznike v lokalnem okolju. Koncept zelene knjižnice je služil kot osnovno vodilo pri arhitekturnem preoblikovanju prostora in opreme.

zelena knjižnica

Med dejavnostmi Knjižnice Šentvid je tudi poslanstvo posredovanja relevantnih informacij o okoljskem ozaveščanju prebivalcev Šentvida, svetovanje, organizacija razstav in delavnic na temo okolja, organizacija zelenih sejmov ipd., zato bomo v letu 2017 pripravili predavanja in druge dogodke, ki bodo posredovali informacije in izobraževali uporabnike v skladu s sloganom Živimo v soglasju z naravo.

Vabljeni na prireditve eko-tedna v Knjižnici Šentvid:

NOVEMBER

Ustavimo stresno življenje - Damjana Bakarič, strokovno predavanje
torek 14. november, ob 19.30 
Da se. Da se ustaviti stresno življenje. Da se iti skozi izgorelost, premagati anksiozne motnje, tesnobo, tudi panične napade. In ne, niste nori. Zgodilo se je, ker ste bili predolgo močni. Zgodilo se je, ker se niste imeli dovolj radi. Zgodilo se je, ker ste od sebe zahtevali preveč. Čas je, da spremenite odnos do sebe. Zavržete vse vzorce, misli in prepričanja, ki so jih na vas nalepili že v otroštvu, danes pa vas ovirajo, uničujejo. Ne, to niste vi. Zato je edina prava pot ta, da se srečate s seboj. Da ugotovite, kdo ste. Da se začnete imeti radi. Vaše telo vam skozi tesnobo, izgorelost, panične napade le skuša povedati, da s seboj delate nekaj narobe. To ni prekletstvo, to je v resnici darilo. Da se končno ustavite. Spoznate. Da je vsa moč tega sveta v vas samih. In v nikomur drugemu. Lepo vabljeni! 

Krema z mandljevim voskom - Hermina Binder, delavnica za odrasle
sreda 15. november, ob 16.00 
Pripravili bomo kremo z mandljevim voskom. Koža lepo prenaša lahkotno kremo, ki jo bomo pripravili na osnovi karitejevega masla in si pripoščili malo razkošja za sive jesenske dni. Prijave na 01 308 51 20 ali ljubljana@borzaznanja.si. Lepo vabljeni!

Soline - Maša Uran, eko pravljica 
četrtek 16. november, ob 17.00 
Katera je hči najčistejših staršev – morja in sonca, zakaj je morska voda slana, zakaj se je kralj Matjaž skril pod Peco? V pravljično kopreno zaviti odgovori čakajo … Morda jim bomo celo verjeli. Vljudno vabljeni otroci od 4. leta naprej in njihovi starši!

Novoletne voščilnice - Katja Macarol, reciklažno-ustvarjalna delavnica za otroke
petek 17. november, ob 17.00 
Bliža se novo leto. Ustvarjali bomo s papirjem in bleščicami. Izdelali bomo novoletne voščilnice, s katerimi bomo razveselili svoje najbližje in naše prijatelje. Vljudno vabljeni otroci od 6. leta naprej!

Napovednik

Koledar

« Oktober 2018 »
Po To Sr Če Pe So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

thl

pionirska

BZ-logo