Bobri 2018

Na Bobrih, 10. ljubljanskem festivalu kulturno-umetnostne vzgoje, bo osrednja tema poezija. Vanjo bomo vstopali preko različnih glasbenih, gledaliških, knjižnih in filmskih dogodkov, na številnih delavnicah se bomo z njo poigrali, iskali rime in kovali svoje. Spoznavali bomo slovenske pesnike, tako tiste, ki jih ni več med nami, a so pomembno zaznamovali področje pesništva za otroke, kot tiste, ki nas s svojim pisanjem in nastopi razveseljujejo še danes. Ljubljanski festival kulturno-umetnostne vzgoje Bobri bo potekal med 20. 1. in 8. 2. 2018.

Ljubljanski festival kulturno-umetnostne vzgoje Bobri je nastal leta 2009, da bi povečal dostopnost do kakovostnih kulturnih vsebin za otroke in mlade. Osnovni cilj je bil tudi povečanje števila kulturnih prireditev za otroke, povezovanje nevladnih in vladnih kulturnih producentov s tega področja, promocija kakovostnih kulturnih dogodkov za otroke, seznanjanje z novimi vsebinami ter skrb za celosten razvoj otrok in mladostnikov. Vsi dogodki na festivalu so brezplačni.

Festival je pripravljen tako, da so dopoldanske aktivnosti namenjene organiziranim obiskom vzgojno-izobraževalnih ustanov, popoldanske in tiste v času vikenda pa družinskim obiskom.

Popoldanski program Mestne knjižnice Ljubljana

Bobrova menjalnica knjig
Knjižnica Otona Župančiča
V knjižnicah, šolah, vrtcih in na domačih policah se včasih najde kakšna zaprašena ali pozabljena knjiga, ki bi prišla prav komu drugemu. Takšno knjigo lahko zamenjate in z njo razveselite koga drugega. V knjižnici v drugem nadstropju vas čaka leseni zaboj, ki je namenjen menjavi knjig. Poiščite ga, vanj odložite svoje knjige in si izberite druge.

Soba pobega – V pesnikovi sobi, izobraževalna delavnica
Knjižnica Fužine
četrtek, 1. februar, ob 17. in 18. uri
petek, 2. februar, ob 17. in 18. uri
Le kakšne namige, uganke in skrivnosti skriva poezija? Podaj se v pesnikovo sobo, razišči kaj skriva in razvozlaj uganke! Čas, da poiščeš način za rešitev iz sobe, je omejen. Seveda pa lahko na poetično pustolovščino pripelješ prijatelja ali dva. Pridi, napeto bo! V sobo pobega nas bo zaklenila Tamara Hozjan. Starost udeležencev: 9-15 let. Prijava: Rok Dežman.

 

Napovednik

Koledar


« November 2018 »
Po To Sr Če Pe So Ne
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

thl

pionirska

BZ-logo