Ustvarjalne počitnice

Zima je dolga in mrzla in njen najlepši del so zagotovo zimske počitnice (19. 2.–23. 2. 2018), zato smo knjižničarji za vas pripravili pester program. Upamo, da boste med raznoliko ponudbo delavnic našli takšno, ki vam bo všeč. Vabljeni v naše knjižnice.

Program

Mali indijanček Padajoči sneg
19. februar ob 10.00, Knjižnica Škofljica
Indijanec mora »loviti kot orel, biti zvit kakor lisjak in hiter kot blisk«. Padajoči sneg pa je bil počasen in nespreten. Spoznali bomo, kako mu je kljub temu uspelo pridobiti najhitrejšega in najlepšega konja, ter poslikali svoj indijanski znak. Primerna je za otroke za otroke od 4. do 9. leta. Izvaja Nataša Spreitzer Jamnik, profesorica razrednega pouka (Paideia, center za učenje, izobraževanje in vzgojo).

Okraševanje črk z barvami
19. februar ob 10.00, Knjižnica Zalog
20. februar ob 10.00, Knjižnica Zalog
Na delavnici se bodo otroci spoznali z osnovami lepopisja – kaligrafije in okraševanjem črk z barvami. S pomočjo osvojenega znanja bodo oblikovali svoj kaligrafski napis, ki ga bodo okrasili z barvami in tako ustvarili unikaten kaligrafsko-likovni izdelek, primeren za darilo ali okras. Prijave zbiramo na 01 308 54 30 ali zalog@mklj.si. Izvaja Barbara Jurkovšek.

Moja igrača
20. februar ob 17.00, Knjižnica dr. France Škerl, pravljična soba
Čeprav je Valentinovo že mimo, bomo ostali pri srčni temi. Srca so namreč aktualna še ves marec, ker sta pred nami dan žena in materinski dan. Srca bomo risali in barvali. Obljubim, da bo vse prej kot dolgočasno. Prijave zbiramo v knjižnici, na 01 308 53 00 ali bezigrad@mklj.si. Izvaja Mojca Bartolič.

Amuleti
20. februar ob 17.00, Knjižnica Horjul
Iz plute, preobražene v zanimive oblike, bomo ustvarjali pisana čudežna bitja, ki nas bodo razveseljevala in nam prinašala srečo. Prijave v knjižnici, na 01 380 58 00 ali horjul@mklj.si. Izvajata Mateja Herbst in Simon Drofelnik (KUD Galerija C. C. U).

Srne, jelenčki in bambiji 

21. februar ob 10.00, Knjižnica Prežihov Voranc
Ustvarjali bomo pravljične lutke bambijev, jelenčkov in srn, s katerimi bomo okrasili svoje sobe. Izvajata Mateja Herbst in Simon Drofelnik (KUD Galerija C. C. U).

Ime čarobnega drevesa
21. februar ob 10.00, Knjižnica Škofljica
Kako si zapomniti nenavadno, a nadvse pomembno besedo, če je pot dolga in se na njej marsikaj zgodi? V nadaljevanju se bomo še sami poigrali z besedami in s spominom. Primerna je za otroke od 6. do 11. leta. Izvaja Regina Bokan, profesorica pedagogike (Paideia, center za učenje, izobraževanje in vzgojo).

Vzgojnice. Kdo nosi očala, kdo naočnike, kaj je monokel?
21. februar ob 10.00, Knjižnica Šiška
Otroci, preverili bomo, če se odgovori skrivajo v zgodbicah: Goska Noska dobi očala, Lisjak Luka potrebuje očala, Žiga špaget gre v širni svet. Pogovorili se bomo tudi, kako so si v starih časih pomagali, če oči niso zmogle videti. Malo bomo »potipali« tudi druga naša čutila in ugotovili, če se lahko »gleda in vidi« tudi s srcem. Izvaja Maša Uran.

Dream in English - Špela Podkoritnik Mokorel
21. februar ob 17.00, Knjižnica Ig
Na delavnici Winter Snow bomo začutili čarobnost, ki nam jo lahko prinesejo še zadnje zimske snežinke. Interaktivna dogodivščina v angleščini je namenjena otrokom od 3. do 8. leta starosti.

Rock`n`roll delavnica
21. februar ob 17.00, Knjižnica Šiška
Ogledali si bomo osnove igranja rock`n`rolla na kitari in v bendu, zaključili pa bomo z jam-sessionom. Prinesite svoj instrument, kitaro ali kaj drugega – neobvezno seveda. Primerno za mlade od 10. leta dalje in odrasle. Izvaja Marko Šturm.

MIŠ 
22. februar ob 17.00, Knjižnica Bežigrad, dvorana
MIŠ – Mala impro šola je prva vstopna točka v svet improvizacijskega gledališča za osnovnošolce. Na delavnicah se bomo v sproščenem in ustvarjalnem okolju igrali različne igre, z njimi pa razvijali gledališke like in uprizarjali čisto nove, še neobstoječe zgodbe. Obenem bomo krepili tudi veščine komunikacije, dela v skupini in premagovali tremo. Vabljeni, da skupaj zajadramo v svet impra! Prijave zbiramo v knjižnici, na 308 53 00 ali bezigrad@mklj.si. Izvaja Mala impro šola – Impro.

Delavnica animiranega filma
22. februar ob 17.00, Knjižnica Otona Župančiča
Vas kaj zebe v noge? Nič ne de. Skupaj z Muco Copatarico bomo izdelali nov, zimsko obarvan in v tople copatke »obut« animirani film. Izvaja Andreja Goetz (Društvo za izvajanje filmske vzgoje Slon).

Dinozavri ponovno na pohodu
22. februar ob 17.00, Knjižnica Rudnik
Na dino-ustvarjalnici se obeta razburljivo potovanje v pradavnino. Po navdihu slikanice Lile Prap DINOZAVRI?! bomo izdelovali skoraj čisto prave arheopterikse, elazmozavre in njihove sorodnike ter z njimi naselili Dinozavrijo. Izvaja KUD Galerija C. C. U.

Kitajščina za otroke
22. februar ob 17.00, Knjižnica Šiška
Enkratna priložnost za vse otroke, ki bi se želeli naučiti nekaj besed v kitajskem jeziku in se pri tem tudi zabavati. Za otroke od 6. leta dalje. Izvaja Sara Jakopič.

Risanje s trsko in tušem
22. februar ob 10.00, Knjižnica Zalog
Mladi udeleženci bodo spoznali zelo staro risarsko tehniko. Nastalo risbo bodo lahko dopolnili s tušem ali z akvarelnimi barvami. Izvaja Matjaž Rolih.

Pridi se igrat! In pripovedovat!
22. in 23. februar med 10.00 in 12.00, Knjižnica Bežigrad
Pripovedovanje je vedno zabavno. Še sploh, če si pri tem pomagamo z lego kockami. Zgodbe bomo ustvarjali z uporabo kompleta LegoStoryStarter iz programa LEGO Education. Ta dejavnost bo osnovnošolce navdušila za razvijanje lastnih zgodb ter jim pomagala pri usvajanju veščin govora in pripovedovanja skozi igro. Prijave zbiramo v knjižnici, na 01 308 53 00 ali bezigrad@mklj.si. Izvajata Anamarija Peterkovič in Lavra Tinta.

Napovednik

Koledar


« December 2018 »
Po To Sr Če Pe So Ne
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

thl

pionirska

BZ-logo