Eko teden v Knjižnici Šentvid

Pri prenovi Knjižnice Šentvid smo izhajali iz usmerjenosti knjižnice v zeleno knjižnico, ki kot informacijski center združuje in povezuje različne organizacije, skupine in posameznike v lokalnem okolju. Koncept zelene knjižnice je služil kot osnovno vodilo pri arhitekturnem preoblikovanju prostora in opreme.

zelena knjižnica

Med dejavnostmi Knjižnice Šentvid je tudi poslanstvo posredovanja relevantnih informacij o okoljskem ozaveščanju prebivalcev Šentvida, svetovanje, organizacija razstav in delavnic na temo okolja, organizacija zelenih sejmov ipd., zato bomo v letu 2017 pripravili predavanja in druge dogodke, ki bodo posredovali informacije in izobraževali uporabnike v skladu s sloganom Živimo v soglasju z naravo.

Vabljeni na prireditve eko-tedna v Knjižnici Šentvid:

MAREC

Ideje za boljše zdravje in počutje - Sabina Grošelj, strokovno predavanje
torek, 13. marec, ob 19.30
Žalostna duša prej podleže boleznim, zato najprej pozdravimo svojega duha in dušo, zdravje telesa pa bo sledilo. Poleg gibanja, ustrezne hrane ... imamo na voljo tehnike, vaje, ki izboljšujejo energijsko stanje telesa, imamo določene trike, s katerimi si pomagamo ohranjati fizično zdravje in svoj um dolgo v starost. Vsakodnevne rutine za preprosto ohranjanje zdravja možganov, črevesja in celega telesa v čim poznejša leta nam vzamejo četrt ure časa na dan. Poskrbimo za našo dolgoživost brez tablet in bolniških sob.

Piling za telo – Hermina Binder, delavnica za odrasle
sreda, 14. marec, ob 16. uri
Na tokratni delavnici bomo izdelovali piling za telo. Vaše telo bo hvaležno za čisto naraven piling, ki bo poživel krvno-žilni obtok in s tem povrnil sijaj vaši koži.
Prijave na 01 308 51 20 ali ljublna@borzaznanja.si.

Kokoš iz jajca in jajce iz kokoši - Maša Uran, eko pravljica
četrtek, 15. marec, ob 17. uri
Najprej bomo strli oreh, ki ga do sedaj še ni zmogel nihče. Spoznali bomo, kako živijo kokoši s svojimi piščančki, kaj potrebujejo za svoje srečno življenje, kako jim lahko človek to omogoči in kaj dobi v zameno (zgodbici Kokoš in jajce, Kokošja farma). Vljudno vabljeni otroci od 4. leta naprej in njihovi starši!

Lončki za pisala in pomladne rožice v reciklirani vazi - Katja Macarol, reciklažno-ustvarjalna delavnica za otroke
petek, 16. marec, ob 17. uri
Pisani in igrivi lončki in vaze lahko polepšajo vsako pisalno mizico. Na delavnici bomo izdelali lončke in vaze iz različnih ostankov, materialov – les, filc, papir, ki jih lahko potem odnesemo domov. Vljudno vabljeni otroci od 6. leta naprej!

Napovednik

Koledar


« December 2018 »
Po To Sr Če Pe So Ne
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

thl

pionirska

BZ-logo