Dan MKL – 10 let knjižnice in zaključek Mesta bere

Tradicionalni Dan MKL na Stritarjevi ulici je bil letos nekaj posebnega, saj smo praznovali 10-letnico združitve vseh ljubljanskih splošnih knjižnic v Mestno knjižnico Ljubljana. Ob tej priložnosti sta vse obiskovalce nagovorila direktorica knjižnice mag. Teja Zorko in župan Ljubljane Zoran Janković, ki je v zahvalo za večletno sodelovanje od direktorice prejel plaketo MKL. Župan se je v nagovoru zahvalil prejšnji direktorici mag. Jelki Gazvoda, zdajšnji direktorici pa izrazil vso podporo pri nadaljnjem delu in vodenju največje slovenske splošne knjižnice.

Pripravili smo zanimiv program za vse generacije obiskovalcev, ki so lahko v ulični čitalnici prebirali knjige, se brezplačno vpisali v knjižnico, ogledali našo Potujočo knjižnico, se sprehodili po Trubarjevi hiši literature in se preizkusili v literarni sobi pobega, se z otroki zadržali na ustvarjalnih delavnicah ter se slikali s Cankarjem. Na odru so nas z zgodbami in pravljicami za odrasle ob glasbeni spremljavi Tilna Stepišnika in Dina Đope navduševali izvrstni pripovedovalci: Aleksandra Papež iz Knjižnice Lenart, Mojca Plaznik Plavec iz Knjižnice Slovenska Bistrica, Agica Kovše iz Mariborske knjižnice ter Barbara Kaiser in Tone Obadič iz Mestne knjižnice Ljubljana. Ob glasbi učencev Waldorfske glasbene šole Ljubljana pa so svojo podporo knjižnici izrazili tudi znani slovenski obrazi: Andrej Rozman Roza, Manca Košir in Lado Leskovar.

V uradnem zaključku bralne sezone Mesto bere … azijske pisave smo spoznali najboljše bralce in izžrebali nagrajenca glavne nagrade, vikend paketa za dve osebi v Bohinj ECO Hotelu, vsi sodelujoči bralci so prejeli priznanja in nagrade. Po nagovoru Tatjane Pristolič, vodje projekta Mesto bere, se nam je na odru z navdihujočimi besedami pridružila Veronika Rot Gabrovec, lektorica na Filozofski fakulteti, anglistka, bralna aktivistka – in tudi naša zvesta bralka.

Prijetno druženje smo zaključili z glasbenim nastopom skupine Manouche, impro komično predstavo Kaj nam pomeni knjižnica in nastopom glasbene skupine Terrafolk.

Hvala vsem obiskovalcem, nastopajočim, sodelujočim in vsem, ki ste z nami delili in ustvarjali prijetno vzdušje na prireditvi. Zahvaljujemo se tudi županu in Mestni občini Ljubljana za vso podporo. Uspešnega nadaljnjega sodelovanja se nadejamo tudi v bodoče. Nenazadnje pa še iskrena hvala mag. Jelki Gazvoda, prvi direktorici Mestne knjižnice Ljubljana, ki je pred nekaj meseci svoje uspešno delo predala novemu vodstvu.

Napovednik

Koledar

« September 2018 »
Po To Sr Če Pe So Ne
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

thl

pionirska

BZ-logo