Ustvarjalno poletje v knjižnici

Poleti je čas, da delate vse tisto, kar najrajši počnete: ustvarjate, se družite in se kaj novega naučite na sproščen način. Zato vas vabimo, da obiščete naše knjižnice, kjer bomo poskrbeli, da nam bo v vročih dneh prijetno in zabavno. Pridružite se nam!

Krojilnica igrač: Plavajoče ladje 

26. julij ob 10. uri Knjižnica Jarše 

Odslužene plastenke, lesene palice in pisane izolirne trakove bomo s pomočjo barv in domišljije preobrazili v čisto prave pravcate plavajoče ladje, ki vam bodo delale družbo pri kopanju v banji ali na izletih na morje. Projekt Krojilnica igrač sofinancira Mestna občina Ljubljana, izvaja Društvo GUMB.

Traditional Scottish Song: Row row row your boat

1. avgust ob 17. uri, Knjižnica Škofljica

Poletje je čas, ko se lahko vozimo tudi s čolnom po reki in zraven močno veslamo. Seveda pa ne sme manjkati pesmica, ki jo bomo ob tem zapeli v angleščini, čas pa bo ostal tudi za angleško izštevanko in igrico, ob kateri se bomo gibali in nasmejali. Vabljeni otroci od 5. do 10. leta. Kreativno urico bo vodila Bogdana Oblak, diplomirana anglistka in profesorica pedagogike, Paideia, center za učenje, izobraževanje in vzgojo.

Pravljica na obisku

2. avgust ob 10. uri, Knjižnica Jarše 

Malčki bodo prisluhnili zgodbi Obisk (Antje Damm, Založbe Zala), nato pa po njenem navdihu narisali portrete, jih okvirili ter okvirje z recikliranjem papirja preobrazili v pravljične mozaike. Delavnica je del projekta Iz pravljice v zeleno mesto, ki ga sofinancira Mestna občina Ljubljana, izvaja KUD Galerija C. C. U.

Ustvarjalnica sreče

9. avgust ob 10. uri, Knjižnica Jarše 

Najprej se bomo odpravili na pravljično potovanje s Srečkovim kovčkom (Dunja Jogan, Založba Zala). Zatem bomo s ponovno uporabo plutovinastih zamaškov, preobraženih v zanimive oblike, ustvarjali pisana čudežna bitja, ki nas bodo razveseljevala in nam kot amuleti prinašala srečo. Delavnica je del projekta Iz pravljice v zeleno mesto, ki ga sofinancira Mestna občina Ljubljana, izvaja KUD Galerija C. C. U.

Bina Štampe Žmavc: Drevo srca

22. avgust ob 17. uri, Knjižnica Škofljica

Poglobili se bomo v pomen darovanja. Dedku se je zdelo, da je v jablano posadil delček svojega srca, tako polna cvetja je bila. Ali mu je potem manjkal en košček? Naredili bomo drobna darilca. Vabljeni otroci od 5. do 10. leta. Kreativno urico bo vodila Regina Bokan, profesorica pedagogike, Paideia, center za učenje, izobraževanje in vzgojo.

Dajmo jim vetra. Kekec gre na morje

28. avgust ob 10. uri, Knjižnica Prežihov Voranc

Pred 100 leti se je Kekec znašel v knjigi in potem … Ko je postal slaven in je pisatelj Josip Vandot zaslužil dovolj denarja, sta šla na morje. Mogoče. Po morju prevažati ovce je težko, ker ne znajo plavati in na krovu niso nikoli pri miru. Zato bomo na delavnici zanje izdelali majhen katamaran, ki bo plul tudi v najbolj razburkani vodi. Prijave v knjižnici, na 01 308 57 01 ali kpv@mklj.si.

Dajmo jim vetra. Kekec gre na morje

29. avgust ob 10. uri, Knjižnica Prežihov Voranc

Pred 100 leti se je Kekec znašel v knjigi in potem … Ko je postal slaven in je pisatelj Josip Vandot zaslužil dovolj denarja, sta šla na morje. Mogoče. Po morju prevažati ovce je težko, ker ne znajo plavati in na krovu niso nikoli pri miru. Zato bomo na delavnici zanje izdelali majhen katamaran, ki bo plul tudi v najbolj razburkani vodi. Prijave v knjižnici, na 01 308 57 01 ali kpv@mklj.si.Napovednik

Koledar

« April 2019 »
Po To Sr Če Pe So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

thl

pionirska

BZ-logo