Eko teden v Knjižnici Šentvid

Pri prenovi Knjižnice Šentvid smo izhajali iz usmerjenosti knjižnice v zeleno knjižnico, ki kot informacijski center združuje in povezuje različne organizacije, skupine in posameznike v lokalnem okolju. Koncept zelene knjižnice je služil kot osnovno vodilo pri arhitekturnem preoblikovanju prostora in opreme.

zelena knjižnica

Med dejavnostmi Knjižnice Šentvid je tudi poslanstvo posredovanja relevantnih informacij o okoljskem ozaveščanju prebivalcev Šentvida, svetovanje, organizacija razstav in delavnic na temo okolja, organizacija zelenih sejmov ipd., zato bomo v letu 2017 pripravili predavanja in druge dogodke, ki bodo posredovali informacije in izobraževali uporabnike v skladu s sloganom Živimo v soglasju z naravo.

Vabljeni na prireditve eko-tedna v Knjižnici Šentvid:

OKTOBER

Pomoč ženskemu zdravju pa še kaj za moške – Sabina Grošelj, strokovno predavanje
torek, 16. oktober, ob 19.30
Današnji čas ni naklonjen zdravemu načinu življenja. Prav posebej pa prizadane zdravje žensk. Skrbeti za zdrav življenjski slog pomeni v prvi vrsti vplivati na svoje hormone – kemične nadzornike našega telesa. Ko ti ne funkcionirajo, se počutje slabša in telesne funkcije počasi šibijo. Kako popraviti stanje organizma na kar se da naraven način? Prišepnili vam bomo tudi nekaj naravnih pomočnikov za boljšo hormonsko sliko moških. Lepo vabljeni!

Pisana vitaminska in beljakovinska solata z zeliščnim prelivom – Ula Hribar Babinski, delavnica za odrasle
sreda, 17. oktober, ob 16. uri
Ko pridejo hladni jesenski meseci, se je dobro pripraviti tudi s hrano. Zaužili naj bi čim več vitaminov in to s svežo zelenjavo in sadjem. Vendar le kaj nam je od poletne sočne hrane še ostalo? Pridite in presenečeni boste nad okusom in pestrostjo zelenjave, ki je na voljo jeseni.
Prijave na 01 308 51 20 ali ljubljana@borzaznanja.si. Lepo vabljeni!

Netopirji, buče, čarovnice in ostale strašne stvari Maša Uran, eko pravljica 
četrtek, 18. oktober, ob 17. uri
Spoznali bomo, kako živijo netopirji, kakšne vrste buče rastejo  in kako se skupaj srečajo s čarovnicami. Vljudno vabljeni otroci od 4. leta naprej in njihovi starši!

Moje drevo Anastazija Babič, reciklažno-ustvarjalna delavnica za otroke
petek, 19. oktober, ob 17. uri
Ustvarjanje tridimenzionalnih dreves iz barvnega kolaža, časopisa in kartona. Delavnice Pomoč z umetnostjo (PZU) vključujejo vodeni pogovor in kreativno ustvarjanje, kjer se likovno ustvarjanje povezuje z različnimi področji umetnosti, kot so na primer gibalna dejavnost, poezija, lutke, oblikovanje z glino, pravljice in socialne igre. Vključuje različna področja iz otrokovega življenja ali eko teme. Delavnica je namenjena učencem različnih starosti in se vsebinsko povezuje z zeleno knjižnico. Vljudno vabljeni otroci od 6. leta naprej!

Napovednik

Koledar

« September 2020 »
Po To Sr Če Pe So Ne
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

thl

pionirska

BZ-logo

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri