Eko teden v Knjižnici Šentvid

Pri prenovi Knjižnice Šentvid smo izhajali iz usmerjenosti knjižnice v zeleno knjižnico, ki kot informacijski center združuje in povezuje različne organizacije, skupine in posameznike v lokalnem okolju. Koncept zelene knjižnice je služil kot osnovno vodilo pri arhitekturnem preoblikovanju prostora in opreme.

zelena knjižnica

Med dejavnostmi Knjižnice Šentvid je tudi poslanstvo posredovanja relevantnih informacij o okoljskem ozaveščanju prebivalcev Šentvida, svetovanje, organizacija razstav in delavnic na temo okolja, organizacija zelenih sejmov ipd., zato bomo v letu 2017 pripravili predavanja in druge dogodke, ki bodo posredovali informacije in izobraževali uporabnike v skladu s sloganom Živimo v soglasju z naravo.

Vabljeni na prireditve eko-tedna v Knjižnici Šentvid:

NOVEMBER

Spoznavajmo sebe in druge z barvami in črtami – Anastazija Babič, delavnica za odrasle po principih pomoči z umetnostjo
torek, 13. november, ob 19.30
Delavnica bomo izvedli po principih pomoči z umetnostjo. Njen cilj ni dovršena umetniška stvaritev, temveč osebnostna rast. Za delavnico ni potrebno nobeno umetniško predznanje in spretnosti. Izvajalka: Anastazija Babič je univ. dipl. pedagoginja, prof. sociologije kulture in magistrica pomoči z umetnostjo. Več na: https://www.tivya.eu Zaradi višje kakovosti dela je število udeležencev omejeno. Potrebne so prijave na tivyanastazija@gmail.com.

Magnezijevo maslo Hermina Binder, delavnica za odrasle
sreda, 14. november, ob 16. uri
Pripravili bomo negovalno in sproščujočo kremo za nego telesa po športnih dejavnostih ali izletu v gore, ko nas prijetno bolijo mišice od celodnevne hoje.
Prijave na 01 308 51 20 ali ljubljana@borzaznanja.si.

Skoraj vse o čokoladi – Maša Uran, eko pravljica 
četrtek, 15. november, ob 17. uri

Spoznali bomo, kje raste čokolada, kateri otroci se ne  sladkajo z njo. Skoraj vse o čokoladi, za dobro mero pa še recept za domačo čokolado. Vljudno vabljeni otroci od 4. leta naprej in njihovi starši!

Naše skrivnosti – Ustvarjalni kotiček, reciklažno-ustvarjalna delavnica za otroke
petek, 16. november, ob 17. uri 
Vsak ima svoje male skrivnosti, ki jih želi shraniti na varno. Izdelali bomo škatlice, kamor jih lahko pospravimo. Delavnica je namenjena učencem različnih starosti in se vsebinsko povezuje z zeleno knjižnico. Vljudno vabljeni otroci od 6. leta naprej!

Delavnica za vse, ki radi ustvarjate Manja Zaplatil, ustvarjalna delavnica za odrasle
sreda, 21. november, ob 17. uri
V naši Knjižnici Šentvid poteka razstava akvarelov Manje Zaplatil. Slike so uokvirjene s posebno tehniko lepljenja barvnega papirja na les. Manja vam bo na delavnici predstavila tehniko lepljenja na različne podlage kot so steklo, stiropor, glina, les idr. S seboj pa lahko prinesete tudi svoje predmete, ki jih želite polepšati. Prijave sprejemamo na 01 308 52 11.

Napovednik

Koledar

« Julij 2019 »
Po To Sr Če Pe So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

thl

pionirska

BZ-logo