Teden zlatih hrušk v knjigarni Konzorcij

zlate hruske

V Knjigarni Konzorcij od 7. do 11. januarja 2019 gostujemo s Tednom zlatih hrušk. Letošnjo izložbo in promocijo zlatih hrušk je zasnovala ilustratorka Tanja Komadina.

Zlata hruška je znak za kakovost otroških in mladinskih knjig.

Praznik in podelitev zlatih hrušk je ena od priložnosti, da se v javnosti uveljavi promocija kakovostnih knjig in utrdi prepričanje, da je mladinska književnost del umetnosti in kulture naroda, s pomembnim socialnim, psihološkim, etičnim in kulturnim poslanstvom. V knjigarni Konzorcij meseca januarju že četrto leto zapored praznujemo Teden zlatih hrušk, ki bo letos potekal od 7. do 11. januarja. V tem času se bo zvrstilo nekaj zanimivih prireditev za otroke.

PONEDELJEK, 7. 1. ob 11.00

Iz lončka v lonec
Avtorica priročnika Iz lončka v lonec, Rada Kos, bo otrokom postregla z nasveti, kako vzklije seme, kako lahko zelenjavo posadijo v lončke, naredijo hotel za žuželke ali ptičjo hišico, svetovala jim bo, kako naj si iz domače zelenjave pripravijo okusen obrok, npr. sok, mafine ali zelene palačinke … V priročniku so predstavljene tudi številne ustvarjalne ideje za izdelovanje oznak za gredice, strašil, vrtnih palčkov pa tudi za krašenje cvetličnih loncev .... Na delavnici bomo skupaj naredili nekaj zabavnega in uporabnega.

SREDA, 9. 1. ob 11.00

Ne liži te knjige
Mimi je mikrob. Majhna je. Zelo majhna. Pravzaprav je tako majhna, da jo lahko vidiš samo skozi mikroskop. Lahko pa preprosto odpreš knjigo in vzameš Mimi s sabo na pustolovščino v zanimive kraje, ki jih ni še nikoli videla – denimo na zaledenele ledenike tvojih zob ali v zvite in prepletene džungle tvoje majice. Genialno preprosta, zabavna interaktivna slikanica je navdušila mikrobiologinjo Beti Vidmar, ki bo otrokom pričarala svet mikrobov. Poskrbela bo, da bodo otroci s pomočjo mikroskopa videli tisto, kar je očem skrito.

PETEK, 11. 1. ob 18.00

Drobtine iz mišje doline
Vabimo vas na predstavitev izjemne slikanice Drobtine iz mišje doline pesnice Anje Štefan in ilustratorke Alenke Sottler, ki sta zanjo prejeli že vrsto nagrad. Pesmice so izrazito ritmične, tu in tam spominjajo na ljudske izštevanke in vabijo k sodelovanju, gibanju, korakanju in igranju z odmevom. Zato se bo Anji Štefan na odru pridružil Blaž Celarec, izvrstni tolkalec, tokrat bobnarski »glasnik mišjih novic«. Skupaj sta ustvarila recital za glas in bobne, v katerem se poigravata z močjo besede in močjo ritma in ob katerem ne bo dolgčas niti otrokom niti odraslim. Za otroke od 3. leta dalje in njihove odrasle.

Toplo vabljeni!
Vstop je prost.

thlsidebar

pionirska


Koledar

« April 2021 »
Po To Sr Če Pe So Ne
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri