Ustvarjalno-raziskovalne počitnice v knjižnici

Med počitnicami (26. 2.–1. 3. 2019) se da početi marsikaj zanimivega. Tudi v knjižnici smo za šolarje pripravili pester program. Upamo, da boste med raznoliko ponudbo delavnic našli takšno, ki vam bo všeč. Vabljeni na ustvarjalno-raziskovalno druženje.
Počitniški program
Dopoldne

Tečaj pantomime – Siniša P. Minardi
25.–27. februar, med 10.00 in 11.30 Knjižnica Bežigrad, dvorana
Program Živi Panto Gib je koncipiran tako, da postopoma uvede otroke v magični svet neverbalne govorice in klasične pantomime, ki je namenjena tako sprostitvi in zabavi kot poglabljanju znanja otrok. Tokrat bomo upodabljali svoje najljubše literarne like. Vabljeni osnovnošolci. Prijave v knjižnici, na 01 308 53 00 ali bezigrad@mklj.si.

Beremo z nasmehom s psom Vilijem – Ambasadorji nasmeha
26. februar ob 10.00 Knjižnica Jožeta Mazovca
Otroci, bi radi brali pravljico kokeršpanjelu Viliju? Rad vas bo poslušal in se z vami tudi poigral. Vabimo vas na počitniško delavnico, pričakuje vas terapevtski par Nika Weiffenbach in pes Vili iz društva Ambasadorji nasmeha. Posebej primerno za otroke nižjih razredov OŠ. Prijave na 01 308 54 ali v knjižnici.

Risanje črk – Barbara Jurkovšek
26. februar ob 10.00 Knjižnica Polje
Spoznali bomo osnove kaligrafije in krašenje inicialk ter ustvarili svoj izviren kaligrafski izdelek. Materiali bodo na razpolago, lahko pa s seboj prinesete svoj priljubljen ustvarjalni pribor. Delavnica je namenjena otrokom in osnovnošolcem.

Mozaiki – Angela Klančar
26. februar ob 10.00 Knjižnica Zalog
Na ustvarjalni delavnici bomo ustvarjali s penasto gumo, kjer ima otroška domišljija prosto pot.

3D tiskalnik. Natisni svoj 3D model – Rudi Majerle in Matej Štendler
27. februar od 10.00 do 14.00 Knjižnica Otona Župančiča, Računalniška učilnica
S programom TinkerCAD bomo ustvarjali uporabne predmete, ki jih bomo nato natisnili s 3D tiskalnikom. Delavnica je namenjena otrokom in mladim od 10. leta naprej. Prijave in dodatne informacije na 3delavnica@gmail.com.

Nove stare otroške igre – Mojca Poberaj in Sara Jakopič
27. februar ob 10.00  Knjižnica Šiška
Otroci se že od nekdaj radi igrajo različne igrice. Pa se danes igramo enake igrice kot včasih? Če vas zanima, kakšne igre so se igrali vaši starši in stari starši, se nam pridružite ob spoznavanju in igranju starih igric, kot so Ciljanje gumbov, Gnilo jajce, Kipi, Slepe miši, Skrivalnice, Rihtarja biti, Petelinji boj, Telefončki … Za otroke od 5. leta dalje.

Knjižnični dan kvizov – A+ Izobraževanje 
28. februar, med 10.00 in 11.30 Knjižnica Bežigrad, dvorana
Med zimskimi počitnicami bomo sestavili ekipe in se preizkusili v znanju iz različnih tematik, tudi knjižničarskih. Za vse učence prve in druge triade OŠ, ki so željni zabave, sprostitve in novih znanj ter odkritij. Asociacijski kviz MQ Maestro junior bo za nas pripravil A+ Izobraževanje, Amanda Zupanc, s. p. (www.prometej.si). Prijave v knjižnici, na 01 308 53 00 ali bezigrad@mklj.si.

Ustvarjalna delavnica za otroke – Izdelava pustnih mask
28. februar ob 10:00, Knjižnica Fužine
Pred bližajočim se pustom si bomo izdelali svoje unikate pustne maske. Prepustili se bomo domišliji in se prelevili v metulje, muce, kužke, lisice. Prijave na tanja.jankovic@mklj.si ali preko telefona 01 308 54 20.

Pust veselih ust – Klara Bučan
28. februar ob 10.00 Knjižnica Šiška
Pustna sobota in pusten torek sta pred vrati! Če še ne veste, v kaj bi se našemili, prihitite na našo delavnico in skupaj si bomo izdelali masko. Vabljeni otroci od 6. leta dalje.

Delavnica pantomime – Siniša P. Minardi
28. februar ob 10.00 Knjižnica Prežihov Voranc
Otroci bodo skozi zabavno in sproščeno vsebino pridobili praktična znanja o izražanju s pomočjo telesa in o neverbalni komunikaciji. Delavnica bo spodbujala njihovo kreativnost in aktivnost, razvijala njihove spretnosti in sposobnosti, kot so uspešno komuniciranje, kreativnost in smisel za duhovitost. Primerno za osnovnošolce.


Popoldne
Linda Sarah in Benji Davies: Na Hitrem hribu – Paideia, center za učenje, izobraževanje in vzgojo
28. februar ob 17.00 Knjižnica Škofljica
Dva prijatelja uživata vedno, ko sta skupaj, in vsak dan se veselo igrata na hribu. Tretji potrebuje veliko poguma, da se jima nekega dne pridruži. Ga bosta fanta sprejela v igro? Pogovarjali se bomo o prijateljstvu, potem pa iz treh barv naredili cel barvni krog. Vabljeni otroci od 5. do 12. leta. Počitniško kreativno urico bo vodila Nataša Spreitzer Jamnik, profesorica razrednega pouka.

Predstavitev poklica. Vizažistka – Urša Košič
25. februar ob 17.00 Knjižnica Otona Župančiča, mediateka
V sklopu delavnic predstavitev poklica bomo spoznali delo vizažista – kako priti do poklica, kakšne so možnosti dodatnega izobraževanja in zaposlitve. Za konec pa bomo izvedli nezahtevne poslikave obraza, ki popestrijo naš izgled v času pusta. Delavnica je namenjena otrokom od desetega leta dalje in mladim. Prijave do 22. februarja na bd@mklj.si.

Sherly Webster: Pika plete – Paideia, center za učenje, izobraževanje in vzgojo
25. februar ob 17.00 Knjižnica Škofljica
Smo srečni, ko se nam izpolni največja želja, ali pa smo srečni takrat, ko lahko svojo srečo delimo z drugimi? Mala miška Pika ti bo povedala, kako je spoznala odgovor na zastavljeno vprašanje. Pogovarjali se bomo o sreči in iz volne »spletli« ljubke vrvice. Vabljeni otroci od 5. do 12. leta. Počitniško kreativno urico bo vodila Regina Bokan, profesorica pedagogike.

Pustne maske – KUD Galerija C. C. U.
26. februar ob 17.00 Knjižnica Jožeta Mazovca
Z recikliranjem različnih materialov bomo izdelovali unikatne maske izbranih živali. Delavnico vodita Mateja Herbst in Simon Drofelnik.

Pustna ustvarjalnica – KUD Galerija C. C. U.
27. februar ob 17.00 Knjižnica Ig
Z Matejo in s Simonom bomo izdelovali unikatne maske izbranih živali.

Dream in English – Špela Podkoritnik Mokorel
27. februar ob 17.00 Knjižnica Zadvor
Zgodbica Julie Donaldson A Squash and a Squeeze nas bo na duhovit način spomnila, da nas lahko majhno in skromno zelo osreči. Interaktivna dogodivščina v angleščini je namenjena otrokom od 3. do 8. leta starosti.

Igrajmo se skupaj – Knjižnica Jarše
27. februar ob 17.00 Knjižnica Jarše
Igrali se bomo z družabno igro Male sive celice.

Mesto poliedrija v navidezni resničnosti – Mathema 
28. februar ob 17.00 Knjižnica Bežigrad, dvorana
S ploščicami različnih geometrijskih oblik in v navidezni resničnosti bomo gradili in tlakovali domišljijsko mesto. Vabljeni otroci od 6 do 15 let. Prijave v knjižnici, na 01 308 53 00 ali bezigrad@mklj.si.

Pravljična gibalnica – Ida Mlakar
28. februar ob 17.00 Knjižnica Otona Župančiča, 2. nadstropje
Pravljico o čarobnem drevesu, polnem slastnih sadežev, ki ga straži velikanski Piton in lačnim živalim ne pusti do njih, dokler ne povedo imena tega drevesa, bomo doživeli na nov način – z gibanjem in petjem. Spoznavali bomo svet živalskih asan in se učili pozornosti, ravnotežja ter sproščanja. Vadba je namenjena otrokom in odraslim. S seboj prinesite podlogo za vadbo in toplo odejo. Prijave na pionirska@mklj.si ali 01 308 51 61.

Mladi ustvarjalci, raziskovalci in bralci, knjižničarji vam želimo prijetne počitnice!

Napovednik

napovednikt februar 2019

Arhiv

 
 
 
 

Koledar


« Februar 2019 »
Po To Sr Če Pe So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28      

thl

pionirska

BZ-logo