Eko teden v Knjižnici Šentvid

Pri prenovi Knjižnice Šentvid smo izhajali iz usmerjenosti knjižnice v zeleno knjižnico, ki kot informacijski center združuje in povezuje različne organizacije, skupine in posameznike v lokalnem okolju. Koncept zelene knjižnice je služil kot osnovno vodilo pri arhitekturnem preoblikovanju prostora in opreme.

zelena knjižnica

Med dejavnostmi Knjižnice Šentvid je tudi poslanstvo posredovanja relevantnih informacij o okoljskem ozaveščanju prebivalcev Šentvida, svetovanje, organizacija razstav in delavnic na temo okolja, organizacija zelenih sejmov ipd., zato bomo v letu 2017 pripravili predavanja in druge dogodke, ki bodo posredovali informacije in izobraževali uporabnike v skladu s sloganom Živimo v soglasju z naravo.

Vabljeni na prireditve eko-tedna v Knjižnici Šentvid:

FEBRUAR

Svet čustev - mag. Violeta Irgl, strokovno predavanje
ponedeljek, 11. februar, ob 19.30
Spregovorili bomo o pomenu čustev v odnosih, šestih temeljnih čustvih, o upravljanju s čustvi, o čustvenem procesiranju in čustveni stabilnosti. Pogovor bo vodila Jana Debeljak.

Spoznavanje preteklosti naših družin in zavestno odločanje za spremembe v sedanjosti in prihodnosti - mag. Violeta Irgl, strokovno predavanje z interaktivno delavnica 
torek, 12. februar, ob 19.30
Pogovarjali se bomo, kako raziskati pretekla družinska in osebna obremenjujoča doživetja, miselne, čustvene, vedenjske vzorce. Prikazali bomo delo na osebnem primeru z izdelavo osnutka genograma. Pogovor bo vodila Jana Debeljak.

Ekološko čistilo, delavnica za odrasle
sreda, 13. februar, ob 16.00
Vsak dan so naša stanovanja potrebna čiščenja in pri čiščenju sebe in druge izpostavljamo nevarnim hlapom in različnim kemikalijam. Pa tako enostavno je pripraviti domače čistilo, ki je obenem še zelo učinkovito. Prijave na 01 308 51 20 ali ljubljana@borzaznanja.si.

Kdaj in zakaj pijem čaj - Maša Uran, eko pravljica
četrtek ,14. februar, ob 17.00
Spoznali bomo, kaj vse je lahko čaj in ostale skrivnosti čaja – o pomarančnih čajnih bovlah, pomarančnem ledenem čaju, pomarančni čajni kremi, angleški čajni kremi. Vabljeni otroci od 4. leta naprej in njihovi starši.

Gozdni ljudje - Ustvarjalni kotiček, reciklažno-ustvarjalna delavnica za otroke
petek, 15. februar, ob 17.00
Raziskovali bomo, kako se narava prebuja in razvija. Izdelali bomo gozdne ljudi, podobe fantkov in punčk, ki imajo namesto las rožice, zelišča ali travo. Izdelali bomo posodice za sadike iz papirnatih rolic ter se tako seznanili tudi z recikliranjem. Delavnica je namenjena učencem različnih starosti in se vsebinsko povezuje z zeleno knjižnico. Vabljeni otroci od 6. leta naprej.

Koledar

« Julij 2020 »
Po To Sr Če Pe So Ne
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

thl

pionirska

BZ-logo

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri