Eko teden v Knjižnici Šentvid

Pri prenovi Knjižnice Šentvid smo izhajali iz usmerjenosti knjižnice v zeleno knjižnico, ki kot informacijski center združuje in povezuje različne organizacije, skupine in posameznike v lokalnem okolju. Koncept zelene knjižnice je služil kot osnovno vodilo pri arhitekturnem preoblikovanju prostora in opreme.

zelena knjižnica

Med dejavnostmi Knjižnice Šentvid je tudi poslanstvo posredovanja relevantnih informacij o okoljskem ozaveščanju prebivalcev Šentvida, svetovanje, organizacija razstav in delavnic na temo okolja, organizacija zelenih sejmov ipd., zato bomo v letu 2017 pripravili predavanja in druge dogodke, ki bodo posredovali informacije in izobraževali uporabnike v skladu s sloganom Živimo v soglasju z naravo.

Vabljeni na prireditve eko-tedna v Knjižnici Šentvid:

MAREC

Mavrica na krožniku in energijski odtis živila - Sabina Grošelj, strokovno predavanje
torek, 12. marec, ob 19.30
Kar nas obkroža, vstopa v naše telo in energijo, gradi ali ruši naše telo. Hrana je ena od stvari, kjer je njeno valovanje izjemnega pomena za nas. Frekvence, delci, barve, način priprave, konzerviranja ... hranil so ravno tako pomembni kot vitamini in minerali, ki gradijo zgolj fizično telo. Kako, kaj in kakšni moramo jesti? … to je sedaj vprašanje. Če ne veste odgovora, vam ga jaz ponudim na tem predavanju! Te informacije so dobrodošle, žal pa so precej skrite in o tem se skoraj ne govori. Lepo vabljeni!

Kopalna sol - Hermina Binder, delavnica za odrasle
sreda, 13. marec, ob 16.00
Pripravimo si sami kopalno sol, obarvajmo jo in odišavimo ter si pričarajmo nekaj lepih vonjav in barv v svoji banji ali nožni kopeli. Pa še zabavno bo pri ustvarjanju. 
Prijave na 01 308 51 20 ali ljubljana@borzaznanja.si. Lepo vabljeni!

In potem je prišel strašni volk in požrl ... - Maša Uran, eko pravljica 
četrtek, 14. marec, ob 17.00
Zakaj pravljice pripovedujejo o strašnih volkovih? Kakšni so volkovi v resnici, kako živijo, se tudi oni koga bojijo? Brskali bomo po knjigah, ki prikazujejo življenje volkov. (Radinger, E. H.: Modrost volkov: kako razmišljajo, načrtujejo in skrbijo drug za drugega). Vljudno vabljeni otroci od 4. leta naprej in njihovi starši!

Zabavne sadike - ustvarjalni kotiček, reciklažno-ustvarjalna delavnica za otroke
petek, 15. marec, ob 17.00
Vrtnarska EKO delavnica na temo recikliranja. Na delavnici bomo spoznali, kako narediti preproste sadilne lončke iz rolic toaletnega papirja. Lončke porišemo z zabavnimi podobami zelenjave, vanje dodamo zemljo in semena, doma pa opazujemo, kako sadike rastejo. Delavnica je namenjena učencem različnih starosti in se vsebinsko povezuje z zeleno knjižnico. Vljudno vabljeni otroci od 6. leta naprej!

Napovednik

Koledar

« Marec 2020 »
Po To Sr Če Pe So Ne
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

thl

pionirska

BZ-logo

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri