Eko teden v Knjižnici Šentvid

Pri prenovi Knjižnice Šentvid smo izhajali iz usmerjenosti knjižnice v zeleno knjižnico, ki kot informacijski center združuje in povezuje različne organizacije, skupine in posameznike v lokalnem okolju. Koncept zelene knjižnice je služil kot osnovno vodilo pri arhitekturnem preoblikovanju prostora in opreme.

zelena knjižnica

Med dejavnostmi Knjižnice Šentvid je tudi poslanstvo posredovanja relevantnih informacij o okoljskem ozaveščanju prebivalcev Šentvida, svetovanje, organizacija razstav in delavnic na temo okolja, organizacija zelenih sejmov ipd., zato bomo v letu 2017 pripravili predavanja in druge dogodke, ki bodo posredovali informacije in izobraževali uporabnike v skladu s sloganom Živimo v soglasju z naravo.

Vabljeni na prireditve eko-tedna v Knjižnici Šentvid:

APRIL

Borelioza, rastline in moč - Dario Cortese, Strokovno predavanje
sreda, 17. april, ob 19.30
Če o boreliozi le slišimo, sploh pa če smo okuženi z njo, ni odveč bližnje srečanje z bakterijami, ki jo povzročajo, ter s klopi, ki jih raznašajo in razširjajo. Kako spoznamo okužbo in kakšni so znaki? Kaj storiti v primeru okužbe? Kako poteka okužba in zakaj lahko postane kronična? Katera so močna zelišča proti boreliozi? Kaj pa vzporedne okužbe? Klopi namreč polega boreliozo prenašajo še babeziozo, erlihiozo, bartoneliozo in menda še kakšno -ozo. Nenazadnje, če ne predvsem: kaj je sploh borelioza?

Lahek šampon za lase, delavnica za odrasle
sreda, 17. april, ob 16.00
Vsak las ima svoje zahteve po šamponu. In lasem ni lahko ugoditi, to vse ženske dobro vemo. Poskusimo narediti preprost, naraven šampon za lase in ga ponuditi svojim lasem. Prijave na 01 308 51 20 ali ljubljana@borzaznanja.si.

Medovite rastline - Maša Uran, eko pravljica
četrtek, 18. april, ob 17.00
Spoznali bomo medovite rastline, njihovo korist, kje jih sadimo in komu so namenjene. Govorili bomo tudi o brenčeči, pikajoči »mrgolazni«, ki jo človek še kako potrebuje. Vabljeni otroci od 4. leta naprej in njihovi starši!

Cvetoči grm - ustvarjalni kotiček, reciklažno-ustvarjalna delavnica za otroke
petek, 19. april, ob 17.00
Z vizualizacijo se bomo sprostili in srečali s cvetočim grmom. Pogovarjali se bomo o nas in naših željah, z likovnimi materiali bomo ustvarili svoj cvetoči grm. Delavnica poteka po principih Pomoči z umetnostjo (PZU), ki otrokom pomaga k uspešnejšemu učenju in razvija čustveno inteligenco. Več na www.tivya.eu. Delavnice Pomoč z umetnostjo (PZU) vključujejo vodeni pogovor in kreativno ustvarjanje, kjer se likovno ustvarjanje povezuje z različnimi področji umetnosti, kot so na primer gibalna dejavnost, poezija, lutke, oblikovanje z glino, pravljice in socialne igre. Vključuje različna področja iz otrokovega življenja ali eko teme. Delavnica je namenjena učencem različnih starosti in se vsebinsko povezuje z zeleno knjižnico. Vljudno vabljeni otroci od 6. leta naprej!

Napovednik

Koledar

« Junij 2019 »
Po To Sr Če Pe So Ne
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

thl

pionirska

BZ-logo