Knjižnične storitve za uporabnike

Vse naše knjižnice so trenutno skladno s trenutno situacijo za obiskovalce zaprte

Uporabnikom omogočamo

Izposojo gradiva, ki ga naročite za osebni brezstični prevzem pred knjižnico ali z dostavo po pošti (Več). V kolikor gradiva, ki ga potrebujete, v MKL ni na razpolago, ga lahko prek medknjižnične izposoje naročimo iz drugih slovenskih knjižnic.

Gradivo lahko vrnete vsak delovnik od 10. do 17. ure v sledečih knjižnicah: Bežigrad, Otona Župančiča, Jožeta Mazovca, Šiška, Prežihov Voranc, Slovanska, Rudnik, Črnuče, Fužine in Šentvid in po prilagojenem urniku v knjižnicah: Brezovica, Dobrova, Jurij Vega, Horjul, Ig, Frana Levstika, Vodice, Polje (urnik preverite s klikom na posamezno knjižnico). Zaradi brezstičnega poslovanja potrdil o vračilu gradiva ob tem ne izdajamo. Stanje lahko preverite preko storitve Moja knjižnica po preteku treh delovnih dni.

Že izposojeno gradivo lahko zadržite. Podaljševanje roka izposoje trenutno ni potrebno, v tem obdobju ste oproščeni stroškov zamudnine.

Če vam je v tem času potekla članarina in bi jo želeli urediti zaradi dostopa do e-knjig in e-virov, jo poravnate v COBISS+. Navodila za poravnavo dolgov s spletnim plačilom. Če se vam pri plačevanju znesek članarine ne prikaže v terjatvah oz. dolgovih ali če spletnega plačila nimate urejenega, nam pišite na info@mklj.si.

Informacije o postopkih spletnega vpisa v knjižnico najdete tukaj.

Uporabo e-virove-knjig (Biblos)zvočnih knjig (Audibook)filmov (Kanopy) in e-dnevnikov ter e-tednikov (PressReader)

Kako ponastavite geslo za dostop do spletnih storitev, si poglejte tukaj.

Naše e-dogodke lahko spremljate na našem Facebook profilu in profilu Trubarjeve hiše literature.

Potujoča knjižnica trenutno ne obiskuje postajališč.

O ponovnem odprtju knjižnic vas bomo obveščali s Cobiss obvestili, na spletni strani ter na naši Facebook strani.

Za vsa vprašanja smo vam na voljo na info@mklj.si.
 

Koledar

« Januar 2021 »
Po To Sr Če Pe So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

thl

pionirska

BZ-logo


S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri