Karierni coaching za naše člane

Borza dela je informacijski servis namenjen vsem iskalcem zaposlitve ali dela, ki od leta 2012 kot dodatno podporo iskalcem zaposlitve nudi tudi brezplačni individualni karierni coaching za vse naše člane. Coaching vodi Lilijana Pahor, ki si za vas vzame toliko časa, kot ga potrebujete, da uspešno stopite svoji novi zaposlitvi naproti. Borza dela je tudi prostor različnih oblik neformalnega učenja z brezplačnimi delavnicami, predavanji in motivacijskimi srečanji, kjer se lahko brezposelni naučite, kako povečati svoje zaposlitvene možnosti. Vabljeni k obisku, najdete nas v pritličju Knjižnice Otona Župančiča.

Borza dela ima v Mestni knjižnici Ljubljana sedemnajstletno tradicijo in na osnovi dolgoletnih izkušenj smo ugotovili, da je potrebna nova metoda individualnega dela z brezposelnimi osebami, ki bo omogočila večjo učinkovitost pri doseganju njihovih zastavljenih ciljev. Zato smo leta 2012 uvedli individualni karierni coaching. Od januarja 2014 do aprila 2015 se je kariernega coachinga udeležilo 137 brezposelnih, od takih z nedokončano osnovno šolo do doktorjev znanosti. Vsak udeleženec se je udeležil povprečno 15 individualnih srečanj.

Mestna knjižnica Ljubljana je z dejavnostjo kariernega coachinga vključena v mednarodni projekt Vloga splošnih knjižnic na področju socialnega vključevanja v okviru Public Libraries 2020, katerega namen je povezati in koordinirati zagovorniške aktivnosti splošnih knjižnic v Evropi. V projektu želimo vzpostaviti model zagovorniške kampanje, ki bo temeljila na izmerjenih vplivih in učinkih že obstoječih storitev splošnih knjižnic na področju socialnega vključevanja.

Namen kariernega coachinga

  • podpora in motivacija brezposelne osebe, da oblikuje življenjske cilje in te tudi doseže;
  • ugotavljanje različnih zaposlitvenih možnosti brezposelne osebe ter
  • prepoznavanje lastnih kompetenc.

Mnenja udeležencev kariernega coachinga

Sem šele v procesu uresničevanja svojih ciljev, vendar imam po coachingu vedno izredno veliko motivacijo in odločen sem, da bom dosegel zastavljeni cilj.
Izboljšal sem CV, izboljšal komunikacijo na zaposlitvenih razgovorih, pridobil samozavest, odkril nove kvalitete pri sebi.

Koledar

« Julij 2020 »
Po To Sr Če Pe So Ne
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

thl

pionirska

BZ-logo

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri