Nepal: Treking okoli Manasluja (Zoran Furman)

Prizorišče: E-dogodek (splet)

Datum dogodka: torek, 17. november 2020 ob 18:00

Ciljna skupina: Mladi, Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv e-prireditev

Tako kot se dviguje nadmorska višina, se spreminja pokrajina in njeni ljudje. Nasmejana lica nepalskih otrok nadomesti veselje tibetanskih otrok. Ko pa v Lho zgodaj zjutraj opazujemo rumeno oranžni osemtisočak Manaslu, ki ga obarvajo prvi jutranji žarki, ostanemo brez besed.

"Prve dni preživim v Katmanduju, kjer se sprehodim po mestu in obiščem glavne znamenitosti Katmandujske doline. Sledi vožnja do Soti Kole, kjer se avantura dodobra prične na vsega nekaj sto metrih nadmorske višine. V naslednjih dneh me pot vodi skoti male vasice, kjer je tradicionalno življenje še zelo lepo vidno. Polja pšenice pa zlato rumene barve. Tako kot se dviguje nadmorska višina, se tudi spreminja pokrajina in kultura v tem delu Nepala. Na začetku nasmejani lica nepalski otrok, katera višje kot greš, nadomestijo nasmejani tibetanski otroci. Hitro tudi začutiš bogato tibetansko kulturo, ki mi je povsem prirasla k srcu. Ko pa v Lho zgodaj zjutraj opazujem  rumeno oranžni osemtisočak Manaslu, ki ga obarvajo prvi jutranji žarki, pa ostanem brez besed. Sledi vasica Sama, ki je vrhunec celotnega trekinga.  Po obisku baznega tabora Mansluja, preživim še dodatni dan v tej barviti vasici, kjer dodobra spoznam tibetansko kulturo. Čez tri dni osvojim še najvišjo točko na treku 5106m visoki prelaz Larky. Od tu pa spust v dolino, kjer se treking tudi konča. Zadnje dni preživim v Pokari in Katmanduju."

Predavanje traja od 60-70 minut.

Dogodek bo potekal preko Zoom video-konference.

Povezava: https://zoom.us/j/96781264626?pwd=Z0ptS3JRNXZDQThTaUNlYnB0NVJpUT09
Meeting ID: 967 8126 4626
Vstopno geslo: 715788

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri