Sonaravno vrtnarjenje – Jerneja Jošar

Prizorišče: E-dogodek (splet)

Datum dogodka: ponedeljek, 15. marec 2021 ob 18:00

Ciljna skupina: Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv e-prireditev

Jerneja Jošar je univ. dipl. inženirka agronomije, ki svoje akademsko znanje že dve desetletji nadgrajuje s praktičnim delom. Prisega na ekološko, zato pri njej najdete samo ekološko certificirane izdelke. Svoje znanje in izkušnje podaja tudi preko medijev.

Videli jo boste kot redno gostjo v oddaji Dobro jutro, piše članke za različne tiskane in elektronske medije, predava, je gostja radijskih oddaj in raznih vrtičkarskih prireditev, je načrtovalka trajnostnih vrtov in balkonov, ozelenjevanja notranjih prostorov ter osebna svetovalka. Svoje dosedanje izkušnje je strnila v štirih vrtnarskih priročnikih: Ekološko vrtnarjenje za vsakogar, Vrtnarimo z Jernejo, Moj vrt je lahko balkon in Z Jernejo do zdravega vrta. Njeno poslanstvo je pokazati ljudem, kako lahko vrtnarijo vsi, tudi tisti, ki jim primanjkuje prostega časa ali tisti, ki jim že počasi pešajo moči. Lahkoten način sonaravnega vrtnarjenja želi približati vsem generacijam. Prezaposleni, ki so prepričani, da za vrtnarjenje nimajo časa, dobijo pogum za nov korak, mlade navduši in jim vzpodbudi željo po vrtnarjenju, starejšim olajša delo na vrtu. Na njenem vrtu ni prekopavanja, pletja, okopavanja in vsakodnevnega zalivanja v poletni vročini in suši. Da je vrtnarjenje prijetno druženje z rastlinami, sprostitev ter užitek in ne obveznost in mukotrpno delo, vedo že mnogi, ki sledijo njenim napotkom.

Pogovor bo vodil Peter Ribič.

Dogodek si lahko ogledate prek spleta na Facebook profilu Mestne knjižnice Ljubljana.

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri