Natisni to stran

Novi številki revije Ljubljana med nostalgijo in sanjami

Izšli sta novi številki revije Ljubljana med nostalgijo in sanjami (LMNS) - to je že peti letnik revije, ki smo ga pripravili za vas! Več o reviji lahko preberete tukaj.

 

 

 

 

Prva številka nudi vpogled v delo našega znamenitega arhitekta Jožeta Plečnika v mestnem jedru Ljubljane, zlasti z urejanjem prostora ob Ljubljanici. Drugi članek pa nam približa življenje umetnika Saše Šantla, pionirja moderne slovenske grafike, ki je svoja najboljša likovna in glasbena dela ustvaril prav v Ljubljani:

V drugi številki spoznamo razvoj Savskega naselja, ki je bil ena prvih stanovanjskih sosesk v Ljubljani, zgradili pa so ga po drugi svetovni vojni. Seznanimo pa se tudi z ženskim delom v Ljubljani nekdaj, zlasti v obdobju 19. in začetku 20. stoletja: Revija Ljubljana med nostalgijo in sanjami je na prodaj v enotah Mestne knjižnice Ljubljana. Številka stane 4 evre.
Za člane knjižnice je možna tudi izposoja posameznih številk. Starejše številke so dostopne na portalu Kamra in na spletni strani Mestne knjižnice Ljubljana

Vljudno vabljeni k prebiranju!