Eko teden v Knjižnici Šentvid

Pri prenovi Knjižnice Šentvid smo izhajali iz usmerjenosti knjižnice v zeleno knjižnico, ki kot informacijski center združuje in povezuje različne organizacije, skupine in posameznike v lokalnem okolju. Koncept zelene knjižnice je služil kot osnovno vodilo pri arhitekturnem preoblikovanju prostora in opreme.


Pri prenovi Knjižnice Šentvid smo izhajali iz usmerjenosti knjižnice v zeleno knjižnico, ki kot informacijski center združuje in povezuje različne organizacije, skupine in posameznike v lokalnem okolju. Koncept zelene knjižnice je služil kot osnovno vodilo pri arhitekturnem preoblikovanju prostora in opreme.

zelena knjižnica

Med dejavnostmi Knjižnice Šentvid je tudi poslanstvo posredovanja relevantnih informacij o okoljskem ozaveščanju prebivalcev Šentvida, svetovanje, organizacija razstav in delavnic na temo okolja, organizacija zelenih sejmov ipd., zato bomo v letu 2019 pripravili predavanja in druge dogodke, ki bodo posredovali informacije in izobraževali uporabnike v skladu s sloganom Živimo v soglasju z naravo.

Vabljeni na prireditve eko-tedna v Knjižnici Šentvid:

NOVEMBER

torek, 12. november, ob 19.30
Na boljše – Damjana Bakarič (strokovno predavanje)

Na tokratnem večeru se bomo pogovarjali o tem, kaj vse je v naših rokah, ali še bolje, v naših mislih. Misli so vse. Lahko ubijajo ali zdravijo. Ni dogodkov, ki bi bili slabi ali dobri sami po sebi. Mi jim dajemo pomene in višamo ali nižamo pomembnost. Da se. Če se zavedaš, da je v tebi moč. Zmeraj. S spremembami. Na boljše. Skupaj s strahom. Lepo vabljeni!

sreda, 13. november, ob 19.30
Moje telo – strupena spužva? A jaz se ne dam! – Sabina Grošelj (strokovno predavanje)

Nova spoznanja zaradi uvajanja številnih bremen za človeško telo, ki ne zmore več delovati, kot mu je mati narava predvidela, terjajo nove ukrepe, da se uspemo prilagoditi norim časom in kljub temu dokaj zdravo zaživeti in preživeti. Nove tehnologije nas bremenijo z nezdravimi frekvencami, prehranska industrija s komaj »užitno« hrano, kjer je več dodatkov kot osnovne surovine, kozmetična industrija nas maže z marsičim, druge sorte industrije pa zastrupljajo zrak in vodo. Kako se temu zoperstavim: tako, da spoznam verodostojne informacije in prave ukrepe, vaje, tehnike in pristope. Nihče ne želi zdravstvenih problemov in težav, ki so stalnica 21. stoletja, zato bomo poskusili na več načinov razbremeniti telo, um in duha. Dobrodošla vsa vprašanja! Lepo vabljeni!

četrtek, 14. november, ob 17.00
Ujete divje živali, živali za rešetkami – Maša Uran (eko pravljica)

Kdo ima veselje z žalostnimi živalmi v ujetništvu? Preverili bomo, kako se počutijo živali v rezervatih, potujočih cirkusih in v živalskih vrtovih, morda celo v naših domovih. Vljudno vabljeni otroci od 4. leta naprej in njihovi starši!

petek, 15. november, ob 17.00
Križci in krožci (družabna igra) – Ustvarjalni kotiček (reciklažno-ustvarjalna delavnica za otroke)

Vas zanima, kako izdelati družabno igro iz naravnih materialov? Pridružite se nam na delavnici, kjer bomo iz lesenih deščic, palic in kamenčkov ustvarili namizno igro Križci in Krožci. Kamenčke bomo po lastnem navdihu s pomočjo naravnih barv spremenili v podobe iz živalskega ali rastlinskega sveta, izdelali pravljično igralno površino in se na koncu v igri tudi preizkusili.

Lepo vabljeni otroci od 6. leta naprej!

Koledar

« Januar 2021 »
Po To Sr Če Pe So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

thl

pionirska

BZ-logo


S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri