Netopirji: skrivnostni Ljubljančani – Simon Zidar

Prizorišče: Knjižnica Šiška

Datum dogodka: sreda, 21. september 2016 ob 19:30

Ciljna skupina: Mladi, Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv prireditev

Skrivnostni nočni letalci bivajo tudi v zeleni prestolnici Ljubljani. Pogosto se njihove prisotnosti niti ne zavedamo, a jih z malo pozornosti lahko opazimo povsod okoli nas. Gre za zelo ogrožene živali.

Do njih ljudje zaradi nepoznavanja še vedno gojijo močno negativen odnos. Z izobraževalno fotografsko razstavo želimo te simpatične in posebne predstavnike sesalcev predstaviti širši javnosti, o njih razbiti kakšen predsodek ter poudariti njihovo ogroženost in izjemen pomen v okolju.

Netopirji so nam bližje, kot se dostikrat zavedamo, saj si nemalokrat zatočišča poiščejo na mestnih zelenih površinah ter v človeških bivališčih, zato je pomembno, da se s to skupino živali seznanimo in se z njo naučimo sobivati.

Projekt promocije in predstavitve biologije, pomena in ogroženosti netopirjev v mestu Netopirji - skrivnostni Ljubljančani 2 izvaja Slovensko društvo za proučevanje in varstvo netopirjev. Projekt sofinancira Mestna občina Ljubljana.

www.sdpvn-drustvo.si/netopirofon.html

www.facebook.com/netopirjiLjubljana

 

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri