Nova frekvenca, glasbeni pogovor v živo – Žan Tetičkovič

Nova frekvenca, glasbeni pogovor v živo – Žan Tetičkovič fotog: Andrej Lamut

Prizorišče: Knjižnica Otona Župančiča

Datum dogodka: četrtek, 16. februar 2017 ob 18:00

Ciljna skupina: Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv prireditev

Interdisciplinarni projekt The Port Of Life je po izboru portala Jazzetna proglašen za album leta. Njegov avtor, komponist, bobnar in tolkalec Žan Tetičkovič je svoj dom pred šestimi leti zamenjal z New Yorkom in migrantsko izkušnjo uglasbil skozi večstavčno suito, pri čigar izvedbi se mu je pridružila enajstčlanska zasedba.

Je eden redkih tujcev, ki je prejel kompozicijsko nagrado ameriškega glasbenega združenja in si na ta način zagotovil članstvo v njem, medtem ko je bil pred časom nadvse odmeven tudi projekt Oasis, ki ga je pripravil za Big Band RTV Slovenija.

O izseljeniški izkušnji, komponiranju in odrekanju, ki je sestavni del ustvarjalnega procesa, ter o uveljavljanju na tujem bo spregovoril v pogovoru z Nino Novak, univ. dipl. muzikologinjo in kritičarko ter ustanoviteljico portala Jazzetna. www.jazzetna.com

Nova frekvenca je ciklus glasbenih pogovorov v živo, ki bo vsak tretji četrtek v mesecu skozi iskrive izmenjave mnenj o glasbi, ustvarjanju, življenju in družbi prinesel pregled najvidnejših jazzovskih izdaj preteklega leta.

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri