Psihološko zdravje – Sanela Banović

Prizorišče: Knjižnica Jožeta Mazovca

Datum dogodka: torek, 28. marec 2017 ob 19:00

Ciljna skupina: Mladi, Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv prireditev

Psihološko zdravje je umetnost in mistika ter pomemben del zdrave strukture osebnosti. Ljudi je od nekdaj zanimalo, kako se povezujeta telesno in duševno, saj se vse znane tradicionalne medicine v svojem jedru ukvarjajo prav s tem vprašanjem.

Na predavanju bomo izvedeli, kako na razvoj naših možganov ter na na naše socialno-kognitivne sposobnosti vplivata notranja in zunanja komunikacija; kaj pomeni naučena komunikacija v otroštvu oz. do 21 leta starosti, ko poteka aktiven proces razvoja možganov in kako telo fiziološko odreagira na podzavestne motnje notranje komunikacije. Zanimalo nasbo tudi, kaj pomeni vertiklani in horizontalni prenos toksične misli in kakšna je razlika med delovno obveznostjo in mobingom.

Predavateljica bo govorila o psihološki kleti ter o tem, kaj pomeni 21 dni za spremembo načina razmišljanja, o različnih tipih možganov in zakaj je dobro trenirati ter na dober način uporabljati verbalno in neverbalno komunikacijo v odnosih. Pokazala bo različne tehnike sproščanja doma in na delovnem mestu. Na koncu pa povedala par stavkov o pomenu prehrane in povezavi tipa hrane z aktivacijo določenih kreativnih sfer v možganih.

 

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri