Shinji Ito – fotografska razstava

Prizorišče: Knjižnica Šiška

Začetek dogodka: četrtek, 15 junij 2017

Konec dogodka: ponedeljek, 26 junij 2017

Ciljna skupina: Mladi, Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv prireditev

Shinji Ito je bil rojen leta 1962 v Aichiju na Japonskem, živi v Kanagawi. Posveča se profesionalni fotografiji arhitekture, interierjev, komercialnih izdelkov in portretov ter umetniški fotografiji krajine in nežive narave.

Pred kratkim je razvil poseben fotografski slog, takoimenovani shinbokuga ali tisk fotografije na japonski papir washi. Je prejemnik nagrade društva japonskih profesionalnih fotografov (JPS). Leta 2009 je imel samostojno fotografsko razstavo v galeriji Ayumi v Tokiu. Aktivno sodeluje pri humanitarnem delu na območjih, ki jih je marca leta 2011 prizadel katastrofalni potres. Deluje v okviru prostovoljske skupine umetnikov Projekt otroškega slikarstva, ki si prizadeva, da bi otroci s prizadetih območij s pomočjo slikarskih delavnic prebrodili psihološke travme. Organiziral je vrsto razstav risb in pisem, ki so jih šolarji iz Bosne in Hercegovine poslali vrstnikom s prizadetih območij na Japonskem. Predseduje japonskemu združenju oseb v svobodnem poklicu.

Razstavo pripravljamo v sodelovanju z Veleposlaništvom Japonske.

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri