Natisni to stran

Življenje in delo reformatorjev. 2. Jean Kalvin, grešnik v rokah vsemogočnega Boga – Kingsley Box

Prizorišče: Knjižnica Šiška

Datum dogodka: sreda, 18. oktober 2017 ob 19:30

Ciljna skupina: Mladi, Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv prireditev

Z drugimi reformatorji 16. stoletja, je francoski reformator Jean Kalvin na novo odkril Sveto pismo in se potrudil, da bi uskladil svoje življenje, celo Švicarsko mesto Ženevo, svojo ljubljeno Francijo in ves svet, z Božjo besedo.

To odkritje je vodilo k mnogim spremembam v pogledu na človeka, kot upornega grešnika, na Boga pa kot vsemogočnega in milostnega, ki želi deliti svojo radostno odrešitev s celim svetom po veri v njegovega sina Jezusa. Ob človeškem nenehnem iskanju veselja življenja v mnogih stvareh, bomo osvetlili tudi Kalvinovo rešitev tega iskanja.

Dogodek spada v sklop štirih predavanj ob 500 letnici reformacije. V sklopu se med drugim tudi sprašujemo, kako nas reformatorji s svojo ustvarjalnostnjo, odločnostjo in vizionarskim delovanjem nagovarjajo še danes, po petih stoletjih. Pobližje bomo spregovorili o nekaterih pomembnejših reformatorjih, ki so s svojo vztrajnostjo, sposobnostjo predvsem pa srčnostjo bogato prispevali k duhovni dediščini nas Slovencev.Naslednja predavanja iz sklopa:

22. november
mag. Drago Sukič, predsednik združenja Trubarjev forum: Primož Trubar – prvi slovenski Evropejec

13. december
Peter Novak, univ.dipl.teol.: Henrik Bullinger – spravni učitelj in pastir

V sodelovanju Reformirano evangelijsko cerkvijo.