Delfini v slovenskih in okoliških vodah – Društvo Morigenos

Prizorišče: Knjižnica Otona Župančiča

Datum dogodka: četrtek, 12. oktober 2017 ob 18:00

Ciljna skupina: Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv prireditev

 

Društvu Morigenos, slovensko društvo za morske sesalce se že od leta 2001 posveča znanstvenemu raziskovanju in varstvu delfinov v slovenskem morju. V okviru Slovenskega projekta za delfine, prve dolgoročne in sistematične raziskave delfinov v Sloveniji, so z metodo foto-identifikacije dokazali stalno prisotnost populacije velikih pliskavk pri nas. Pred tem je bilo o delfinih v Sloveniji malo znanega, malokdo pa je vedel, da se pri nas sploh pojavljajo.

 

Društvo je s strani Ministrstva RS za okolje in prostor uradno priznano kot društvo, ki deluje v javnem interesu na področju ohranjanja narave in na področju varstva okolja. Poleg raziskovalnega dela se društvo osredotoča tudi na ozaveščanje širše javnosti o pomembnosti ohranjanja morskega okolja in njegove biotske raznovrstnosti. Na multimedijskem predavanju Neže Vrtovec boste lahko spoznali več o življenju delfinov, njihovih zanimivostih in delovanju društva.

Predavanje sodi v sklop projekta Mestne knjižnice Ljubljana Pravice živali.

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri