Iz študentstva v prekarnost?

Prizorišče: Trubarjeva hiša literature

Datum dogodka: četrtek, 12. oktober 2017 ob 16:00

Ciljna skupina: Mladi, Odrasli

Tip dogodka: Arhiv prireditev

Kaj je skupnega študentu oziroma študentki primerjalne književnosti, slavistike, anglistike, francistike, igralstva, režije, sociologije, antropologije, čedalje pogosteje pa tudi organizacije in socialnega dela? 

Suficitarnost, kot temu pravijo na Zavodu za zaposlovanje. Prekarnost, oziroma dninarstvo, če uporabimo prevod profesorja Jožeta Mencingerja, je posledica upogibanja sistema izobraževanja oziroma suficitarnosti, kot temu pravijo učeno. Skoraj 70 odstotkov študentov se po diplomi v danih okoliščinah zaposli prekarno. V to oceno so vključeni tudi študentje prava, farmacije, strojništva, informatike in elektrotehnike. Sogovorniki okrogle mize bodo Goran Vojnović, Vid Sagadin in Aleksandar Spremo, moderator pa Črt Poglajen.

Razmislek bo odprt in dinamičen. Ob izkušnjah našega najbolj uspešnega režiserja in scenarista ter zelo pronicljivega pesnika – bodo v diskurzu pomembne predvsem vaše izkušnje. Prijavite se lahko z dvoklikom na obrazec.

Okrogla miza bo potekala v organizaciji Društva sloovenskih pisateljev in Inštituta za študije prekariata.

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri