×

Opozorilo

JUser: :_load: Ne morem naložiti uporabnika z id: 70

Projekcija filma Ekonomija sreče

Prizorišče: Knjižnica Jurij Vega

Datum dogodka: četrtek, 23. maj 2013 ob 19:00

Ciljna skupina: Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv prireditev

Društvi Focus in Humanitas v okviru kampanje Dovolj in serije predavanj Kriza rasti pripravljata projekcijo dokumentarca, ki prikazuje prizadevanja vlad in velikih podjetij po neprestani rasti globalnega trgovanja na eni ter upor ljudi proti tem politikam na drugi strani.

Po ogledu filma bo sledila razprava z Marjano Kos in Zoranom Jurijem Tomsitsem.

O filmu:

Zaradi finančne nestanovitnosti, dohodkovne neenakosti, utrjevanja moči korporacij, klimatskega kaosa, številnih brezsmiselnih vojn in fundamentalizma, ki so posledica krepitve globalnega trgovanja, ljudje zahtevajo ponovno reguliranje mednarodnega trgovanja in finančnega poslovanja. Oblikujejo so tudi težnje po novem, bolj človeškem in ekološkem gospodarstvu, ki bi temeljil na novi paradigmi – lokalni ekonomiji.

Po ogledu filma Ekonomija sreče bo sledila razprava z Marjano Kos, ekonomistko, ki se ukvarja z raziskovanjem in širjenjem znanja o denarnem sistemu, komplementarnih valutah in trajnostni ekonomiji, ter Zoranom Jurijem Tomsitsem, predstavnikom Eko kroga in predsednikom Društva Tranzicijsko mesto Trbovlje

Projekcija filma bo potekala v okviru serije predavanj Kriza rasti, katere glavni namen je odpreti vprašanje, ali je nenehna gospodarska rast, ki ima številne posledice – neenakomerno delitev dohodkov, brezposelnost, onesnaževanje, družbeno segregacijo ipd. – res najbolj primerna pot.

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri