Hotel Romantika - Esad Babačić

Prizorišče: Knjižnica Podpeč

Datum dogodka: ponedeljek, 27. maj 2013 ob 18:00

Ciljna skupina: Mladi, Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv prireditev

Svoja vrata odpira Hotel Romantika s svojim gostiteljem pesnikom, literatom Esadom Babačićem. Na prvi večerni zakuski bo gostil pisatelja Dušana Dima, avtorja romana Distorzija, za katerega je leta 2006 prejel nagrado večernica kot najboljše mladinsko delo v Sloveniji.

Dušan Dim je kot otrok in najstnik živel v svojem rojstnem kraju Velenje, kasneje pa se je preselil v Ljubljano. V najstniških letih ga je zanimanje za različne zvrsti glasbe (rock, punk itd.) pripeljalo v mladinske klube, kjer je predvajal glasbo, v velenjski Stiskarni pa je tudi organiziral rokenrol koncerte. Že v tem življenjskem obdobju se je preizkusil kot pisec različnih besedil, ki so predstavljala pisateljeve misli in občutke strnjene na papirju.

Eden od razlogov za selitev v Ljubljano je bil raziskovanje tega mesta, ki je ozadje za opazovanje mladih v sodobnem urbanem svetu. To temo je razvijal v svojem prvem daljšem delu - romanu z naslovom Distorzija - za katerega je leta 2006 prejel nagrado večernica kot najboljše mladinsko delo v Sloveniji. Glavni akterji romana so najstniki, ki skozi zgodbo iščejo svojo identiteto in poskušajo bralce preko prikaza svojega načina življenja pripeljati do odkritja problemov sodobne Slovenije. V šolskem letu 2008/2009 je knjiga doživela ponatis, saj je bila s strani strokovne komisije izbrana za tekmovanje za Cankarjevo priznanje. Po njej so posneli tudi film, ki je bil premierno predvajan jeseni 2009.

Rdeča mesečina je naslov njegovega drugega romana napisanega tako za mladino kot odrasle, ki je izšel oktobra 2008. To je nostalgična, razpoloženjska in hladno ljubezenska zgodba s prepletom političnega kriminala.

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri