Ljubljana v gibljivih slikah: Promenada, glasba in ples – Dušan Hren

Prizorišče: Slovanska knjižnica

Datum dogodka: torek, 29. maj 2018 ob 19:00

Ciljna skupina: Mladi, Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv prireditev

Drugi, majski, domoznanski večer, bo posvečen ljubljanski promenadi, glasbi in plesu. Promenada, nekdaj glavno sprehajališče Ljubljančanov, je povezovala park Tivoli z mestnim jedrom.

Predstavljala je obliko navezovanja stikov, priložnost za spoznavanje in razkazovanje novitet ter shajališče ljudi različnih socialnih in kulturnih okolij. Tudi glasba in ples sta imela pomembno vlogo v oblikovanju družabnega življenja in bila vedno zelo priljubljena zabava ljubljanskih meščanov.

Najprej si bomo ogledali izbrane odlomke diplomskega dokumentarnega filma o ljubljanski promenadi, ki nosi naslov Od Kneippa do kofeta s smetanco in nazaj (režiser: Amir Muratović; direktor fotografije: Bojan Kastelic, 1992).

Po projekciji bo sledil pogovor z glasbenikom ter televizijskim režiserjem in urednikom Dušanom Hrenom.

Dušan Hren je študiral glasbo, po drugi svetovni vojni je vodil svoj ter Akademski plesni orkester, potem pa se je zaposlil na Radiu Ljubljana in kmalu zatem na Televizij ter postal eden njenih pionirjev in dolga desetletja njen nepogrešljiv režiser in urednik. Pogovor bo povezoval Jurij Primožič.

Druge prireditve v Slovanski knjižnici 

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri