Scott McCloud: Kako razumeti strip in Kako narisati strip – Pia Nikolič

Prizorišče: Trubarjeva hiša literature

Datum dogodka: četrtek, 24. maj 2018 ob 20:00

Ciljna skupina: Mladi, Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv prireditev

Na prvem srečanju bomo spoznali strip ameriškega stripovskega analitika in teoretika stripa, pa tudi risarja in scenarista stripov, Scotta McClouda. Tokrat bomo pod drobnogled vzeli kar dve njegovi stripovski deli v slovenskem prevodu, z naslovoma Kako razumeti strip in Kako narisati strip. McCloud se v njima ukvarja s teorijo stripa, ki jo je narisal v obliki stripa, katerega pripovedovalec je on sam. Na predavanju boste lahko spoznali avtorjevo biografijo in pomembnejše vplive na njegovo delo. Nato pa se bomo posebej poglobili v omenjena stripa, ju predstavili in analizirali. Predavanje je namenjeno ljubiteljem stripa, kot tudi popolnim nepoznavalcem.

Predavala bo Pia Nikolič, sokuratorica programa stripovskega festivala Tinta in Stripolisa v Kinu Šiška, stripovska kritičarka in urednica oddaje Stripofilija na Radiu Študent. Leta 2013 je na Fakulteti za družbene vede diplomirala iz Odseva družbenih sprememb v slovenskem stripu v 21. stoletju.

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri