Impresije – Jurka Zoroja (flavta) in Renata Bauer (klavir)

Prizorišče: Trubarjeva hiša literature

Datum dogodka: ponedeljek, 28. maj 2018 ob 19:00

Ciljna skupina: Mladi, Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv prireditev

Umetnici bosta izvajali dela svetovno znanih glasbenih ustvarjalcev: W. A. Mozart, C. W. Gluck, F. Chopin, M. Ravel, G. Fauré, C. Debussy in J. Mouquet.

Flavtistka Jurka Zoroja (prof., akademska glasbenica) je diplomirala na ljubljanski Akademiji za glasbo pri prof. Borisu Čampi. Že med študijem je prejela veliko uglednih glasbenih nagrad, med drugimi študentsko Prešernovo nagrado in prvo mesto na tekmovanju glasbenih Akademij Jugoslavije v Beogradu. Podiplomski študij je končala na visoki šoli za glasbo Karla Maria von Weber v Dresdenu v razredu prof. Arndta Schoneja.

Orglavka Renata Bauer je na ljubljanski Akademiji za glasbo študirala klavir pri Tanji Zrimšek in Zdenki Novak, orgle pa pri Hubertu Bergantu. Leta 1984 je z odliko diplomirala iz obeh inštrumentov. Klavirsko specializacijo je opravila pri Olgi Jovanović v Beogradu, orgelsko pa pri Hubertu Bergantu leta 1995. Podiplomski študij je sklenila s samostojnim recitalom z deli Maxa Regerja na Schukejevih orglah v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma.

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri