Ivan Cankar: podobe iz življenja – dr. Blaž Vurnik in Zoran Smiljanić

Prizorišče: Knjižnica Prežihov Voranc

Začetek dogodka: torek, 06 november 2018

Konec dogodka: torek, 04 december 2018

Ciljna skupina: Odrasli

Tip dogodka: Arhiv prireditev

Strip Ivan Cankar: podobe iz življenja je živopisni stripovski zapis o tem največjem literatu slovenske moderne, s poudarkom na nekaterih najbolj sočnih citatih iz njegovih del, ki tudi več kot sto let kasneje še vedno ostajajo zelo aktualni.

Biografija v živahnem stripovskem jeziku predstavlja Cankarjevo kompleksno, strastno in ustvarjalno osebnost. Scenarij stripa je delo dr. Blaža Vurnika, sicer zgodovinarja in kustosa v Mestnem muzeju Ljubljana, za realističen prikaz Cankarjevega življenja z redkimi slogovnimi odmiki v karikaturo, simbolizem in nadrealizem pa je poskrbel stripar Zoran Smiljanić.

Strip je ob stoletnici smrti Ivana Cankarja izšel v sozaložništvu Muzeja in galerij mesta Ljubljane ter Stripburgerja / Foruma Ljubljana.

Dogodek pripravljamo v sodelovanju z Stripartnico Buch oziroma Aleksandrom Buhom, ki bo 6. novembra ob 18. uri vodil pogovorni večer z obema avtorjema.

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri