Skriti kotički in vedute Ljubljane – Binca Lomšek

Prizorišče: Knjižnica Otona Župančiča

Začetek dogodka: ponedeljek, 05 november 2018

Konec dogodka: torek, 27 november 2018

Ciljna skupina: Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv prireditev

Binca Lomšek je članica Likovnega društva Mengeš in je zaprisežena slikarka. S fotografijo se je začela resneje ukvarjati, ko se je dejavnost društva razširila tudi na fotografsko področje. Od takrat je za svoje fotografije prejela že številne nagrade, med drugimi srebrno paleto in tri certifikate Zveze likovnih društev Slovenije, nagrade in priznanja na različnih fotografskih natečajih širom po Sloveniji, njene fotografije pa so prikazovane tudi kot ozadja na TVSlo2 in PopTV.

Fotografija jo privlači na način, da poizkuša iskati tisto, kar ostali ljudje navadno ne vidijo. Snema skoraj vsak dan, v vseh podrobnostih in vedutah vidi potencialni likovni izziv, kasneje posnetke postprodukcijsko dopolni v všečne fotografije, ki postanejo osnove zgodb. Prava vrednost fotografskega umetniškega izraza se pokaže po premišljenem pristopu k ustvarjanju že od samega začetka pri izboru motiva in okoliščin. Letni čas, faza dneva, svetloba, vremenske posebnosti, vse se lahko izkoristi za poudarjanje sporočilnosti fotografije. Odraz osebne govorice in stila se kaže že v izboru tehničnih možnosti na eni in izbiranju načina snemanja, kadriranja, redukcije nepotrebnih motečih elementov na posnetku, čiščenju kompozicije in barv. Na ta način se je lotila iskanja zanimivih podrobnosti, detajlov objektov, povezanih z najlepšim mestom Ljubljano.

Lojze Kalinšek, mentor, likovni pedagog, slikar in fotograf

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri