Francoski literarni krožek: Ben Jelloun, Partir – Aïcha Boughazi

Prizorišče: Knjižnica Šiška

Datum dogodka: četrtek, 17. januar 2019 ob 18:00

Ciljna skupina: Mladi, Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv prireditev

Na drugem srečanju se bomo pogovarjali o romanu priznanega maroškega pistelja Tahara Ben Jellouna z naslovom Partir (v prevodu: Oditi). Ta opisuje neustavljivo željo mladih, izobraženih Maročanov in Maročank po odhodu v tujino, vselej v upanju na boljše življenje.

Med novembrom in majem 2018/2019 že drugič poteka Francoski literarni krožek, kjer se  enkrat na dva meseca pogovarjamo o enem izmed sodobnih romanov znanih frankofonih pisateljic in pisateljev.

Beremo v izvirniku, prav tako tudi krožek praviloma poteka v francoščini, torej je namenjen vsem, ki imate solidno znanje francoskega jezika (vsaj nivo B1) in radi berete sodobno leposlovje.

Zaželene so prijave na: aicha.boughazi.92@gmail.com. Krožek bo izveden v novembru, januarju, marcu in maju. Februarja se obeta dodatna, dijaška različica krožka, majsko srečanje pa bo izvedeno na Francoskem Inštitutu v Sloveniji.

Datumi in romani prihodnjih srečanj so sledeči:
  • četrtek, 21. 2., ob 18.00: Bonjour tristesse (Françoise Sagan)
  • četrtek, 21. 3., ob 18.00: L’amour la fantasia (Assia Djebar)
  • četrtek, 23. 5., ob 18.00: L’écume des jours (Boris Vian)

V sodelovanju s Škratovo čitalnico in Francoskim kulturnim centrom, ki bo najbolj nadobudnemu udeležencu ali udeleženki ob koncu krožka podaril prav posebno darilce.

 

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri