Literatura v mestu – dr. Vanesa Matajc in Tadej Golob

Prizorišče: Slovanska knjižnica

Datum dogodka: torek, 12. februar 2019 ob 19:00

Ciljna skupina: Mladi, Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv prireditev

Na literarni večer smo povabili dr. Vaneso Matajc iz Oddelka za primerjalno književnost in literarno teorijo Filozofske fakultete v Ljubljani in pisatelja Tadeja Goloba, ki je nedavno izdal svojo drugo kriminalko Leninov park, nadaljevanje uspešnice Jezero.

Mesto ima lahko v literaturi vlogo protagonista ali dogajalnega prostora, kjer se odvijajo številne urbane zgodbe literarnih junakov. Na pogovornem večeru bomo med drugim spregovorili o glavnih značilnostih urbanega romana, njegovi povezavi s kriminalnim romanom ter o vlogi mesta Ljubljana v Golobovi najnovejši kriminalki.

"Leninov park, Park Ajdovščina, Argentinski park, Park slovenske reformacije … štiri imena za nekaj dreves, trave, poti in otroških igral."

Tadej Golob: Leninov park

Literatura v mestu je cikel treh pogovornih večerov z literarno-domoznansko tematiko. Povezovala jih bo Erika Marolt. Program si lahko ogledate TUKAJ.

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri