Večna lepota in pomenljivost cvetja in žensk – Arboretum Volčji potok, Narodna Galerija

Prizorišče: Slovanska knjižnica

Datum dogodka: sreda, 13. marec 2019 ob 19:00

Ciljna skupina: Mladi, Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv prireditev

Jassmina Marijan, kustosinja iz Narodne galerije, in Matjaž Mastnak, svetovalec iz Arboretuma Volčji Potok, bosta v interakciji predstavila izbor slik, ob katerih bosta prikazala primere zanimivih presekov umetnostne zgodovine in botanike oziroma vrtnarstva. Predstavitev bosta dopolnila s slikami, ki jih na dosedanjih predavanjih še nista izpostavila.

O projektu Narodna galerija v Arboretumu, ki se s prireditvijo v Slovanski knjižnici zaključuje, bo uvodoma spregovorila Mateja Račevski. V letu 2018 sta se Narodna galerija in Arboretum Volčji Potok povezala v projektu, katerega namen je bila promocija likovne umetnost in zaklada naše osrednje galerijske ustanove. Vsak mesec so v arboretskem parku razstavili nove tri povečane reprodukcije slik z zanimivimi komentarji umetnostnega zgodovinarja in botanika. Koncept izbora slik je bil tak, da so bile prikazane in interpretirane slike, ki vključujejo cvetje in ženske kot portretiranke ali slikarke.

V začetku leta 2019 so bili obiskovalci Arboretuma povabljeni k glasovanju za najljubšo razstavljeno sliko. Na dogodku bomo predstavili rezultate in izmed sodelujočih izžrebali pet dobitnikov vstopnici za ogled stalne zbirke Narodne galerije.

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri